Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declarații SCANDALOASE: Un ministru al lui Donald Trump i-a comparat pe imigranți cu SCLAVII

ABC
imigranti

Ben Carson, ministrul locuinţelor din administraţia Donald Trump, el însuşi om de culoare, a declanşat polemici luni, afirmând că sclavii erau imigranţi care avuseseră de asemenea "un vis" american, relatează France Presse.

"Aceasta este America: un pământ al visurilor şi al oportunităţilor", a declarat ministrul într-un discurs în faţa funcţionarilor din ministerul său, în ziua adoptării de către administraţia Trump a unui nou decret privind imigraţia.

Citește și: SCENE ȘOCANTE A filmat transmis LIVE, pe internet, VIOLUL prietenei ei minore

"Au existat alţi imigranţi care au venit aici în calele navelor comercianţilor de sclavi, care au muncit mai mult timp, mai dur şi pentru mai puţin", a adăugat el. "Dar ei aveau de asemenea visul că într-o zi fiii lor, fiicele lor, nepoţii lor, nepoatele lor, strănepoţii lor, strănepoatele lor să poată găsi bogăţia şi fericirea pe acest pământ", a conchis ministrul.

"Imigranţi???", s-a întrebat şocată pe Twitter marea organizaţie pentru apărarea drepturilor negrilor NAACP.

Aceste remarci sunt "tragice, şocante şi inacceptabile", a estimat la rândul său Anne Frank Center USA, care întreţine amintirea tinerei evreice moarte într-un lagăr nazist. "Nu, dle Carson, sclavii nu au emigrat în America, ei au fost aduşi aici în mod violent, împotriva voinţei lor şi au trăit aici privaţi de libertate", a continuat Centrul, potrivit Agerpres.

Citește și: Americanii au reținut o rusoaică sub acuzația că e…SPION: Cu ce se ocupa, da fapt, femeia / VIDEO HOT

Ben Carson, fost chirurg şi rival învins de Donald Trump în alegerile primare ale Partidului Republican, nu este la prima sa declaraţie care stârneşte polemici. În 2013, el afirmase că reforma sistemului de sănătate Obamacare era "cel mai rău lucru care s-a petrecut în această ţară de la sclavie". "Şi este, într-un anumit fel sclavie, pentru că ne aserveşte pe toţi statului", adăugase el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.