Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declarațiile fiscale vor fi despuse doar online, din 2017

mfin.ro
declaratii fiscale

Declarațiile fiscale ale contribuabililor vor putea fi depuse, începând cu 1 ianuarie 2017, doar în format online, și nu pe hârtie, a anunțat președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), Dragoș Doroș.

Șeful ANAF a anunțat miercuri că din toamnă va începe o campanie de informare a contribuabililor prind depunerea declarațiilor fiscale online. „De la 1 ianuarie 2017, îi vom anunța că nu mai primim declarații pe hârtie, ci doar online. Din septembrie, la termenele de depunere (data de 25 ale lunii n.r.), vom distribui la ghișee fluturași în care le vom arăta ce opțiuni există”, a explicat Dragoș Doroș, citat de Profit.ro.

85% dintre contribuabilii români își depun declarațiile fiscale online, iar șeful ANAF a precizat că această reținere a oamenilor față de sistemul electronic poate fi observată și în cazul unor declarații care, deși se pot transmite electronic, sunt, în continuare, depuse în format de hârtie. Doroș a explicat că, prin depunerea declarațiilor online, se scapă în primul rând de cozile la ghișee și, în al doilea rând, se descarcă personalul de munca de prelucrare, pentru că informațiile furnizate în declarații trebuie introduse în sistem de funcționari ANAF.

Doroș este conștient de faptul că la început vor fi nemulțumiri din partea contribuabililor care refuză să accepte schimbarea, însă susține că această reformă trebuie să aibă loc.

Recent, tot pentru a veni în sprijinul contribuabililor, ANAF a decis să accepte plata taxelor cu cardul. Începând cu luna trecută, persoanele fizice din 10 județe își pot plăti obligațiile fiscale cu cardul bancar, la ghișeu, după ce în 53 de sedii ANAF din țară au fost instalate 101 POS-uri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.