Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declarația Adunării Episcopilor Ortodocși Canonici din SUA cu privire la Sfintele Paști 2020

Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din SUA (ACOB-USA) le recomandă clericilor să continue respectarea cu strictețe a măsurilor de prevenție sanitară în perioada care cuprinde Floriile, Săptămâna Mare și Sfintele Paști din acest an, potrivit basilica.ro.

Măsurile recomandate într-un comunicat recent sunt ca slujbele religioase să se țină numai în prezența unui număr de maximum cinci slujitori ai altarului, putând fi transmise online și fără a se distribui nimic credincioșilor: nici crengi de salcie, nici flori, nici lumânări sau ouă de Paști.

Preoții vor putea oferi consiliere duhovnicească prin telefon, iar modul în care va fi administrată Taina Sfintei Spovedanii va depinde de decizia fiecărui episcop.

„În timp ce unii episcopi ar putea introduce practici mai stricte din dragoste și grijă față de turma lor și față de societate, abordările mai puțin stricte vor expune credincioșii și clerul unui risc mare și ar trebui evitate”, precizează Adunarea Episcopilor.

„Aceste măsuri previn riscul de transmitere a bolii prin apropiere. Afirmăm că Sfânta Euharistie este cu adevărat Trupul și cu adevărat Sângele lui Hristos. Aceste măsuri nu ating în nici un fel acest Adevăr sfânt și veșnic”, comunică episcopii.

Declarația mai menționează că unirea prin ascultare este ea însăși o formă de comuniune: „Așa cum Biserica ne spune când să postim și când să nu postim, iar noi ne străduim să facem ascultare, tot astfel rămânem în comuniune ca Trup al lui Hristos și atunci când, datorită împrejurărilor, suferim în izolare și nu putem primi Sfânta Euharistie din cauza distanțării sociale impuse”.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 36: 'Să vină Sebi Ghiţă!'

Comunicarea a fost făcută de Comitetul Executiv al ACOB-USA după consultarea cu experți din domeniul sănătății și ordinii publice, cu teologi și duhovnici.

Este semnată de Arhiepiscopul Elpidofor al Bisericii Ortodoxe Grecești, Mitropolitul Joseph al Bisericii Ortodoxe Antiohiene, Mitropolitul Gregory, Întâistătător al Episcopiei Carpato-Ruse, de Episcopul Irinej al Bisericii Ortodoxe Sârbe, de Mitropolitul Ortodox Român Nicolae al celor Două Americi, de Mitropolitul Joseph, Întâistătător al Episcopiei Ortodoxe Bulgare, de Episcopul Saba al Bisericii Ortodoxe Georgiene și de Mitropolitul Tikhon, Întâistătător al Bisericii Ortodoxe a Americii.

Ei precizează că regulile impuse de autorități au ajutat la încetinirea răspândirii bolii și le adresează mulțumiri profesioniștilor din sănătate, curierilor, transportatorilor și clericilor, deoarece aceștia răspund la nevoile oamenilor, expunându-se cu spirit de sacrificiu pentru protejarea sănătății și asigurarea mântuirii celorlalți.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.