Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declarația de avere a Maiei Sandu: Mai puțini bani și același apartament vechi

stiri.md
Maia Sandu

Președinta țării Maia Sandu de când a venit în funcție se pare că mai mult cheltuie decât reușește să agonisească. Cel puțin asta o demonstrează declarația de avere și interese personale pentru anul 2021, depusă la Autoritatea Națională de Integritate (ANI).

Potrivit documentului, anul trecut, șefa statului a ridicat un salariu de 18 906 de lei de la Președinție, transmite realitatea.md.

Dacă în declarația de avere și interese personale, când a venit în funcție, Maia Sandu, a indicat că a avut un venit de la Bank-Fund Staff Federal Credit Union de 400 de dolari, în calitate de dobândă, atunci, în 2021 indică că a obținut de la aceeași bancă doar 71 de dolari dobândă.

De asemenea, în 2020, Maia Sandu a indicat că deține un cont bancar în Bank-Fund Staff Federal Credit Union/W ashington DC, SUA, unde sunt stocați 17 578 de mii de dolari. Anul acesta a declarat că are în cont doar 2 384 de dolari.

Unica majorare nesemnificativă în declarație se atestă la contul bancar deținut într-o bancă din țara noastră. Dacă în 2020 Maia Sandu avea pe cont 10 mii de lei, anul acesta suma s-a majorat și a ajuns la 18 893 mii de lei.

În rest, Maia Sandu indică același apartament, pe care l-a dobândit în 2003, cu suprafața de 74,5 metri pătrați, estimat la circa 440 de mii de lei.

Totodată, declară aceeași mașină pe care o are în proprietate – Toyota RAV4, produsă în 2007 și dobândită în 2012, al cărui cost este estimat la 170 mii de lei.

Precizăm că, Maia Sandu a fost învestită în funcție la sfârșitul anului 2020.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.