Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declarația lui Joe Biden care ar putea deranja Jihadul Islamic: 'Am susținut mult și consecvent securitatea Israelului!'

Digi24
Joe Biden

Preşedintele american Joe Biden a salutat duminică armistiţiul declarat de Israel şi Jihadul Islamic palestinian, negociat de Egipt, şi a spus că sprijină o anchetă asupra informaţiilor privind victimele în rândul populaţiei civile, transmite luni Reuters, relatează Agerpres.

"Administraţia mea sprijină o anchetă oportună şi minuţioasă asupra tuturor acestor informaţii şi, de asemenea, facem apel la toate părţile să pună în aplicare pe deplin încetarea focului şi să asigure fluxul de combustibil şi provizii umanitare pe măsură ce luptele încetează", se arată în comunicatul liderului de la Casa Albă.

Biden "a salutat anunțul de astăzi privind încetarea focului între Israel și militanți în Gaza, după trei zile de ostilități". "Am susținut mult și consecvent securitatea Israelului, inclusiv dreptul său de a se apăra împotriva atacurilor. În ultimele zile, Israelul și-a protejat poporul de atacurile fără discernământ cu rachete ale grupării teroriste Jihadul Islamic Palestinian, iar Statele Unite sunt mândre să sprijine sistemul israelit de iron dome [apărare aeriană], care a interceptat sute de rachete și a salvat nenumărate vieți.”

Potrivit acestuia, "în ultimele 72 de ore, Statele Unite au lucrat cu oficiali din Israel, Autoritatea Palestiniană, Egipt, Qatar, Iordania și alte țări din regiune pentru a promova o soluționare timpurie a conflictului". Președintele a numit "rapoartele privind victimele civile din Gaza" drept o tragedie și a recunoscut că cauza lor ar putea fi atât "atacuri israeliene asupra pozițiilor Jihadului Islamic, cât și zeci de rachete jihadiste islamice, care, potrivit unor rapoarte, au căzut pe teritoriul Fâșiei Gaza".

El a reiterat că "atât israelienii, cât și palestinienii merită să trăiască în securitate și liniște, să se bucure în mod egal de libertate, prosperitate și democrație". Administrația de la Washington "va continua să colaboreze cu liderii israelieni și palestinieni pentru a susține această viziune", a conchis președintele.

De la începutul, vineri, a operaţiunii israeliene care a vizat Jihadul Islamic din enclava palestiniană,"43 de palestinieni au fost martirizaţi, inclusiv 15 copii", iar "311 au fost răniţi", potrivit oficialilor din Fâşia Gaza, citaţi de AFP.

Vezi si: Armata israeliană și-a anihilat dușmanii: 'Toți înalții responsabili de securitate ai Jihadului Islamic din Fâșia Gaza au fost asasinați'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.