Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declarație controversată a vicecancelarului Germaniei: A anunțat că își reduce timpul petrecut la duș pentru a economisi energie

Politico
Robert Habeck

Vicecancelarul Germaniei, ministrul Economiei și Protecției Climei, Robert Habeck, a declarat că, pe fondul necesității de a economisi energie, a început să facă mai dușuri mai scurte. Declarația a fost făcută într-un interviu publicat vineri de Der Spiegel.

„Mă țin de ceea ce recomandă ministerul meu. Mi-am redus semnificativ timpul de duș”, a declarat Habeck. „Cu toate acestea, sunt un exemplu prost. În calitate de ministru, am un salariu la care alții doar visează”, a adăugat el.

În plus, șeful Ministerului german al Economiei a subliniat că se întoarce târziu acasă, se trezește la șase dimineața și pleacă de la serviciu la șapte. „Cu un astfel de program, nu este necesar să mă încălzesc iarna. Pentru persoanele care lucrează de acasă, pentru pensionarii cu pensii mici și pentru familii, este o altă poveste”, a mai declarat ministrul.

Când a fost întrebat cât timp îi ia să facă duș, Habeck a spus că „un coleg din Olanda a spus recent, cu mândrie, că vrea să folosească o campanie pentru a reduce timpul mediu de duș de la 10 la cinci minute”. „Ar fi trebuit să râd de acest lucru. Nu am făcut duș timp de cinci minute în viața mea. Eu fac un duș rapid”, a conchis ministrul. La rândul său, cancelarul german Olaf Scholz, comentând recomandarea ca toți locuitorii Germaniei să reducă timpul de duș, a declarat următoarele: „Cred că ministrul a vrut să vorbească pe această temă doar în nume propriu, și nu să le spună altora ce să facă.”

Joi, vicecancelarul german și ministrul german pentru afaceri economice și protecția climei, Robert Habeck, a declarat reporterilor că guvernul german și-a ridicat gradul de pregătire pentru a răspunde la o situație tensionată de aprovizionare cu gaz, ceea ce ar trebui să permită umplerea depozitelor de gaz până la iarnă, în ciuda reducerii livrărilor din partea Rusiei. Al doilea grad înseamnă că Guvernul are dreptul de a recomanda companiilor să economisească gaz. Al treilea grad, care nu este încă discutat, este introdus dacă piața însăși nu mai este capabilă să asigure aprovizionarea cu gaze. În acest caz, rolul de distribuitor este asumat de Agenția Federală de Rețele, care ia decizii cu privire la cine primește gaz în mod prioritar.

Măsura luată de guvernul german este o reacție la situația livrărilor de gaze rusești prin Nord Stream, care au fost reduse la 40%. La 14 iunie, Gazprom a anunțat că a fost nevoită să reducă livrările de gaze prin Nord Stream din cauza returnării intempestive a unităților de pompare a gazelor de la reparații de către Siemens și a defecțiunilor tehnice identificate la motoare. În același timp, Siemens susține că turbina nu poate fi încă returnată în Germania de la Montreal din cauza sancțiunilor impuse de Canada împotriva Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.