Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declaratie socanta a unui oficial UE: Rusia redeseneaza harta Europei prin forta

rusia

Vicepreşedintele Comisiei Europene Valdis Dombrovskis a declarat joi că Rusia redesenează harta Europei prin forţă şi că este nevoie de o prezenţă mai puternică a NATO la graniţele Alianţei, relatează Reuters.

'Agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei este foarte îngrijorătoare pentru statele baltice', a afirmat Dombrovskis, fost premier al Letoniei, în cadrul unui eveniment organizat la Londra. 'Aceasta arată că Rusia intenţionează să redefinească graniţele Europei secolului al XXI-lea prin forţă, şi trebuie subliniat că Ucraina nu este prima ţară care se confruntă cu agresiunea Rusiei', a spus el.

Rebelii susţinuţi de Rusia au convenit săptămâna trecută să respecte un acord de încetare a focului în estul Ucrainei, însă imediat au afirmat că acesta nu se aplică în cazul unui oraş strategic, iar luptele care au continuat au subminat acordul, mediat de Franţa şi Germania, notează Reuters.

Reiterând afirmaţiile ministrului britanic al apărării Michael Fallon, vicepreşedintele CE Valdis Dombrovskis a declarat că o prezenţă mai puternică a NATO este necesară în statele baltice Estonia, Letonia şi Lituania.

În replică, Ministerul de Externe rus a declarat că afirmaţiile lui Fallon potrivit cărora Rusia reprezintă 'un pericol real şi prezent' pentru ţările baltice încalcă 'etica diplomaţiei'.

În ceea ce priveşte situaţia din Grecia, Dombrovskis a declarat, înaintea discuţiilor de vineri dintre Atena şi creditorii săi din zona euro, că cea mai bună soluţie ar fi extinderea programului de salvare actual, însă că unele măsuri ar putea fi înlocuite cu noi obiective fiscale.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.