Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declarații DURE ale lui Erdogan. Acuză Mossad-ul pentru referendumul de independență din Kurdistanul irakian

Erdogan

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a sugerat sâmbătă că serviciile de informaţii israeliene Mossad au avut un rol în organizarea controversatului referendum privind independenţa Kurdistanului irakian, relatează AFP.

Criticând faptul că etnicii kurzi din Irak au sărbătorit referendumul cu steaguri israeliene în mână, Erdogan a declarat: ''Aceasta arată un lucru, această administraţie are o istorie comună cu Mossad-ul, ei avansează mână în mână''.

În timp ce scrutinul a fost larg criticat pe plan internaţional, Israelul este singura ţară care s-a pronunţat în mod public în favoarea unui stat kurd independent, anunță Agerpres.

Citește și: Secretele Angelei Merkel! Detalii interesante despre căsnicia acesteia

''Vă daţi seama ce-aţi făcut ? Doar Israelul vă susţine'' , a adăugat Erdogan, adresându-se liderilor kurzi irakieni în cadrul unui discurs televizat rostit la Erzurum (est).

La referendumul iniţiat de către preşedintele Kurdistanului irakian, Massoud Barzani, majoritatea masivă a kurzilor au votat în favoarea independenţei regiunii.

Ankara, partener comercial important al Kurdistanului, se opune ferm înfiinţării unui stat kurd la frontiera sa, de teamă ca nu cumva aceasta să-i atragă şi pe kurzii separatişti care duc o mişcare de insurgenţă în sud-estul Turciei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.