Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declarații războinice ale premierului indian după confruntările militare sângeroase dintre trupele indiene și cele chineze

BBC
China Pakistan India

Moartea a zeci de militari indieni în confruntări cu trupe din China "nu va fi în zadar", a declarat miercuri premierul Indiei, Narendra Modi, citat de postul BBC News preluat de news.ro

"India vrea pace, dar, dacă este provocată, India este capabilă să riposteze în mod adecvat, indiferent de situaţie", a afirmat Narendra Modi.

"Vreau să asigur naţiunea că pierderea acestor militari nu va fi în zadar. Ţara va fi mândră că militarii noştri au murit în confruntări cu chinezii. Pentru noi, cele mai importante lucruri sunt unitatea şi suveranitatea ţării noastre", a precizat premierul Indiei.

Douăzeci de militari indieni au murit în urma confruntărilor cu trupe din China, într-o zonă de frontieră situată în Himalaya.

Potrivit oficialilor militari indieni, nu a existat niciun schimb de focuri între cele două părţi, ci confruntări fizice şi atacuri cu pietre.

"Au avut loc confruntări fizice în Valea Galwan. (...) Oficiali militari de rang înalt din ambele părţi se întâlnesc acum pentru reducerea tensiunilor", a comunicat armata indiană.

Potrivit unor surse militare citate de postul Sky News, în confruntări au murit şi cinci militari chinezi. Beijingul nu a oferit niciun bilanţ al victimelor. Administraţia Chinei a acuzat militarii indieni că au comis "atacuri provocatoare" la frontiera comună.

Este vorba de primul incident mortal produs la frontiera dintre India şi China în ultimii 45 de ani. Confruntările s-au produs pe un segment de frontieră disputat, în zona Văii Galwan (Ladakh).

Naţiunile Unite au îndemnat China şi India să dea dovadă de "reţinere maximă".

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.