Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declaraţiile şocante ale primarului din Buzău după prăbuşirea podului: 'Situaţia o ştiam, dar nu ne aşteptam la aşa ceva'

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, spune, după prăbuşirea unei părţi a podului de la Marghiloman, că toate obiectivele de acest fel din municipiu sunt vechi având nevoie de lucrări de reabilitare. În urma unei expertize, se ştia că podul are nevoie de reabilitare, fiind în plină desfăşurare procedura privind atribuirea proiectării lucrărilor de reabilitare. Ofertele ar fi trebui deschise în 9 iulie, potrivit news.ro.

Citește și: Primăria Capitalei ‘taie în carne vie’! Educația rămâne fără bani

"Nu vreau să creez nicio panică. Anul trecut pe o presiune personală am zis să expertizăm toate podurile din Buzău. Cu acest pod ne aflăm în licitaţie de proiectare, cu celălalt pod în care simţim un pericol şi mai mare este podul de pe şoseaua Brăilei care duce spre Zona Industrială, situaţia e şi mai gravă. Pe 9 iulie trebuia să deschidem ofertele în urma licitaţiei ţinute. Situaţia o ştiam, dar nu ne aşteptam la aşa ceva. Am aşteptat bugetul care a venit foarte târziu şi conform birocraţiei care există în desfăşurarea achiziţiilor publice aşteptam. Situaţia e foarte gravă. Ne afectează foarte mult şi acest pod şi podul următor care e într-o situaţie mai gravă”, a declarat, vineri, Constantin Toma, primarul municipiului Buzău.

Citește și: Radu Banciu intervine în războiul dintre Marian Oprișan și ANI: ‘Nici în pânzele albe nu o să îți justifici averea’

Acesta a adăugat că dacă balustrada ar fi căzut la primele ore ale dimineţii când oamenii se îăndreptau spre serviciu lucruriloe ar fi putut devein dramatice: ”Doamne ajută că a fost aşa, că s-a prăbuşit. Dacă era între 6.30 şi 7.30 dimineaţa când jumătate din Buzău se duce la lucru trecând pe sub acest pod, putea să fie o nenorocire foarte mare. Toate podurile sunt vechi, de aceea am considerat că reabilitarea infrastructurii în oraşul Buzău înseamnă în primul rând podurile”.

De asemenea, viceprimarul Buzăului, Ionuţ Apostu, a declarat că prăbuşirea unei părţi a podului de la Marghiloman este o situaţie de urgenţă şi trebuie găsită rapid o rezolvare.

Citește și: Mircea Badea îl atacă dur pe Klaus Iohannis: ‘Câinele nu pleacă de la măcelărie’

"Ne confruntăm cu o situaţie de urgenţă la nivelul municipiului, unul dintre principalele poduri a suferit un accident major, o parte din pasarelă s-a prăbuşit. Într-adevăr, primăria a comandat încă de anul trecut o expertiză privind toate podurile de pe raza oraşului s-a constatat că sunt anumite probleme, nu structurale, ci probleme care necesită intervenţii pentru reabilitarea acestora. În cazul acestui pod se află în procedura de licitaţie privind proiectarea alături de podul din bariera Brăilei şi acum vom vedea care vor fi concluziile inginerului specialist. În funcţie de decizia dumnealui vom acţiona în regim de urgenţă, în primă fază prin societatea Primăriei vom demonta cealaltă bucată care riscă să se prăbuşească, va fi închisă circulaţia. Cred că ar fi necesară atribuirea acestei lucrări, ca să se poată face o intervenţie în regim de urgenţă pe situaţii de urgenţă, să scurtăm procedura de licitaţie, să atribuim contractul ca să consolidam podul cât mai rapid. E o bretea de legătură, puteau apărea accidente majore. Nu se aştepta nimeni la acest lucru. Ştiam că sunt unele probleme, dar nu ştiam că sunt atât de grave. Deschiderea ofertelor era programata pe 9 iulie dar natura nu a mai tinut cu noi. Din discutiile purtate nu exista risc de prăbusire si a celeilalte bucăţi dar pentru a preveni orice incident o demontăm.”, a declarant Ionuţ Apostu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.