Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Declin abrupt pentru Huawei în Europa, după ce a rămas fără acces la tehnologiile americane. Are mai puţin de 1% din piaţa europeană de smartphone-uri

TechNews
Huawei

Piaţa smartphone-urilor a crescut anul trecut în Europa, aşa cum s-a întâmplat şi la nivel global, însă, compania chineză Huawei a scăzut dramatic şi nu se mai numără acum printre producătorii de top, conform news.ro.

Conform Counterpoint Research, care nu oferă şi cifre absolute, vânzările de smartphone-uri au crescut cu 8% anul trecut în Europa. Samsung rămâne liderul pieţei, cu o cotă de 32%. Însă, din producătorii de top, compania coreeană a avut cea mai mică creştere, de 6%.

Apple a crescut cu 25% faţă de 2020 şi are acum o cotă de 26% din piaţa europeană.

Compania americană este urmată de mai mulţi producători chinezi - Xiaomi, Oppo, Realme şi Vivo. Ultimii doi au înregistrat şi cele mai importante creşteri, 162%, respectiv 207%, însă cota lor este undeva la 1-2% din piaţă.

Rămas fără acces la tehnologii americane, Huawei şi-a continuat declinul abrupt şi a scăzut anul trecut cu aproape 90%. Acum, Huawei are mai puţin de 1% din piaţa europeană de smartphone-uri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.