Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Decretul lui Trump nu ar fi oprit atacurile teroriste înregistrate după 9/11

Doisprezece terorişti au comis atacuri jihadiste sângeroase în SUA după atentatele de la 11 septembrie 2001, omorând 94 de persoane în total, însă nici unul dintre ei - care sunt cu toţii cetăţeni americani sau rezidenţi cu forme legale - nu a emigrat sau nu a fost născut într-o familie care a emigrat dintr-o ţară de pe lista administraţiei Trump privind interdicţia de călătorie, comentează CNN, potrivit agerpres.

Citeşte şi: Canada. Atacatorul din moschee s-a predat. Este INCULPAT pentru omor cu premeditare / FOTO

Şapte dintre cei 12 terorişti sunt cetăţeni născuţi în SUA, provenind din oraşe precum Memphis şi Arlington, Virginia, conform unei cercetări realizate de think-tank-ul New America. Şi nici unul dintre autorii atacurilor de la 11 septembrie 2001 nu venea din vreuna dintre cele şapte ţări majoritar musulmane vizate de ordinul executiv semnat de preşedintele Donald Trump - Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen.

New America a descoperit de asemenea că trei potenţiale atacuri grave în SUA după 11 septembrie 2001, care nu au ucis în cele din urmă pe nimeni, au fost comise de terorişti din ţări vizate de interdicţia lui Trump: doi din Somalia şi unul din Iran.

Din cele aproape 400 de persoane acuzate de diverse acţiuni teroriste după 11 septembrie 2001 în SUA - care variază de la crime la infracţiuni precum trimiterea unor sume mici de bani unei organizaţii teroriste -, aproape jumătate sunt cetăţeni născuţi în SUA, iar peste 80% sunt cetăţeni americani sau rezidenţi permanenţi cu forme legale.

Noul lider de la Casa Albă, Donald Trump, a semnat vineri un ordin executiv prin care se interzice intrarea pe teritoriul SUA a cetăţenilor din şapte state majoritar musulmane - Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria şi Yemen -, declanşând un val de critici şi de proteste pe plan intern şi internaţional.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.