Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Defibrilatoare externe automate, instalate în cinci zone intens circulate din Cluj-Napoca

sanatate.bzi.ro
infarct

Cinci defibrilatoare externe automate cu instrucțiuni vocale au fost instalate în zone intens circulate din Cluj-Napoca.

Proiectul, implementat în urma procesului de bugetare participativă, a fost realizat de Primăria Cluj-Napoca și ISU Cluj, conform Mediafax.

Defibrilatoarele cu acces public au fost amplasate în zone intens circulate din oraș: Baza Sportivă „La Terenuri”, Baza Sportivă Gheorgheni, BTarena Cluj-Napoca, Cinema Dacia Cluj și Ciname Mărăști.

Defibrilatoarele automate externe sunt o modalitate ușoară și sigură prin care persoanele fără pregătire medicală pot interveni în cazul asistării la un caz de stop cardio-respirator, scurtând considerabil timpul în care persoana afectată nu beneficiază de tratamentul corespunzător.

„Un defibrilator extern automat poate salva o mulțime de vieți pentru că poate fi folosit de oricine. Încă de la pornire, aparatul oferă instrucțiuni vocale clare celui care intervine: se așează electrozii pe pieptul pacientului și se așteaptă. În acest timp, aparatul înregistrează ritmul cardiac pentru a vedea dacă este sau nu nevoie de defibrilare”, susțin reprezentanții primăriei.

Valoarea investiției este de 12.500 lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.