Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deficitul balanței comerciale în creștere cu 28%

finante

România a exportat în primele noua luni bunuri în valoare de 40,9 miliarde euro, pe când importurile au însumat 46,4 miliarde euro, astfel ca deficitul balantei comerciale a fost de 5,53 miliarde euro, în crestere cu 28,6% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit datelor INS, prezentate de Mediafax.

În primele trei trimestre ale anului trecut, deficitul balantei comerciale era de 4,3 miliarde euro.

În septembrie, exporturile FOB au fost de 4,9 miliarde euro, importurile CIF s-au plasat la 5,6 miliarde euro, rezultând un deficit de 741,6 milioane euro, se arata într-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS).

Comparativ cu august, exporturile au crescut cu 25,4%, iar importurile cu 18,4%.

Valoarea schimburilor intracomunitare de bunuri (Intra-UE28) a fost în primele noua luni de 30,03 miliarde euro la expedieri si de 35,63 miliarde euro la introduceri, reprezentând 73,4% din total exporturi si 76,7% din total importuri.

Schimburile extracomunitare (Extra-UE28) s-au cifrat la circa 10,88 miliarde euro la exporturi si la aproximativ 10,82 miliarde euro la importuri, cu o pondere de 26,6% din total exporturi si 23,3% din importuri.

În structura exporturilor si importurilor, segmentul masini si echipamente de transport au o pondere de 44% la export si 36,6% la import, iar categoria alte produse manufacturate reprezinta 32,9% la export si 31,3% la import.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.