Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deficitul bugetar nu îl îngrijorează pe Ciolacu. Pompează bani în infrastructură ca să dezvolte România

ciolacu piedone

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, în debutul ședinței Executivului, că se fac noi pași pentru dezvoltarea infrastucturii rutiere din țară, urmând ca astăzi să se aprobe noi investiții în acest domeniu.

„Aprobăm azi indicatorii unor noi investiții majore în infrastructura rutieră. Este vorba despre autostrada Craiova-Filiași și Drumul Expres Filiași-Târgu Jiu.

Sunt convins că putem trece cât mai repede la proiectare și construcție, sunt 51,5 kilometri de autostradă și 59 de kilometri de drum expres. Este o investiție de peste 3,2 miliarde de euro din bani europeni și de la buget”, a anunțat prim-ministrul.

„Câtă vreme facem asemenea investiții, creșterea economică va fi solidă”

Totodată, Ciolacu a ținut să precizeze că potrivit situației din teren pe care a verificat-o în ultimele săptămâni, ritmul de lucru este unul bun ceea ce îl face să fie optimist.

„Am fost în ultimele zile pe șantierele de autostrăzi, am văzut că se menține ritmul de lucru și sunt optimist: câtă vreme facem asemenea investiții, creșterea economică va fi solidă! Spun că nu mă îngrijorează problema deficitului deoarece asemenea investiții aduc cea mai mare rată de multiplicare în economie și dezvoltă România! Nu creștem taxe, ci am ales să majorăm nivelul investițiilor”, a ținut să precizeze Ciolacu.

Deficitul bugetar a urcat la 1,67% din PIB după primele două luni ale anului

Deficitul bugetar, adică diferența între veniturile și cheltuielile statului, a urcat la 1,67% din Produsul Intern Brut (PIB) după primele două luni ale anului, arată datele publicate de Ministerul Finanțelor.

Spre comparație, în aceeași perioadă a anului trecut, deficitul bugetar era de 1,07 % din PIB, respectiv de 17,04 miliarde de lei.

"Execuţia bugetului general consolidat în primele două luni ale anului 2024 s-a încheiat cu un deficit de 28,99 miliarde lei, respectiv 1,67% din PIB faţă de deficitul de 17,04 miliarde lei, respectiv 1,07% din PIB aferent celor două luni ale anului 2023", potrivit anunțului Ministerului de Finanțe.

În acest sens, remierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că statisticile privind deficitul nu reprezintă o problemă. Au fost niște plăți la Ministerul Apărării și este început de an, a explicat prim-ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.