Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Definitia blatului a la USR-PLUS: Dacă nu faci cum vrea USR-PLUS

blat

USR-PLUS nu dă socoteală pentru tumbele sale politice aiuritoare pentru că morala unora dintre actualii lideri este că oricine este bun dacă le servește și rău dacă nu le servește. Toți ceilalți fac „blaturi”, căci blaturile se decretează: blat este atunci cînd alții nu fac ce vor cei de la USR-PLUS; dar nu mai este blat atunci când chiar ei îl fac.

De exemplu, PNL-iștii, care le-au fost până ieri aliați în Coaliție, sunt acuzați de blat cu PSD pentru că PSD nu a marșat, pentru moment, la moțiunea de cenzură USR-PLUS – AUR.

Și PSD este (re)evaluat după cum votează demersul USR-PLUS – AUR: PSD este bun dacă votează contra PNL – aliații de ieri ai USR-PLUS; PSD este rău și pe blat dacă nu votează contra Guvernului din care până ieri USR-PLUS a făcut parte.

Liderii USR-PLUS nu simt nevoia să își justifice tumba pe care au făcut-o alături de cei pe care până mai ieri îi considerau cea mai mare amenințare la adresa democrației în România. Din contră, așa cum face Dacian Cioloș, ei văd rea-voință la cei care acuză colaborarea USR PLUS – AUR la moțiunea de cenzură.

În primăvară, ca o dovadă că a abandonat retorica extremistă tip Codrin Ștefănescu, chiar USR-PLUS ceruse PSD să nu aibă vreo colaborare cu AUR. Formațiunea lui Simion trebuie izolată pe scena politică spuneau atunci liderii USR-PLUS, care nu se fereau să rostească cuvinte grele: „extremiști”, „huligani”, „accidentele ale istoriei”.

După nici șase luni, tocmai USR-PLUS a depășit bariera pe care singur o pusese. Iar acum toți ceilalți actori politici trebuie să dea USR-PLUS socoteală de ce nu trec dincolo de barieră, de ce nu participă la noua încropire menită să dărâme Guvernul Cîțu.

„Extremiștii” AUR - despre care useriștii spuneau că fac „liste negre” cu intelectuali - sunt buni de-acum.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.