Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEFINITIV Taxa pe gunoi impusă de Primăria Sectorului 4 este ILEGALĂ

Primaria Sectorului 4
Daniel Baluta

Curtea de Apel București a decis, definitiv, că taxa de salubritate impusă de Primăria Sectorului 4 este ilegală. Anunțul a fost făcut de președintele PNL Sector 4, Răzvan Sava.

Primarul Sectorului, Daniel Băluță, de la PSD, a mjorat taxa de gunoi la 12 lei pentru persoanele fizice, deși la preluarea mandatului era de numai 5 lei. În plus, el a instituit taxă și pentru nou-născuți, dar și o taxă suplimentară pentru firme.

”Prin decizia publicată aseară de Curtea de Apel București în dosarul 6389/3/2018, se respinge ca nefondat recursul formulat de Consiliul Local Sector 4 și spulberă efortul disperat cu care primarul PSD, Daniel Băluță, se agăța de această taxă abuzivă și ilegală.

Din dorința de a acoperi găurile de la buget, cauzate de o gestionare defectuoasă a banului public, administrația locală Sector 4, condusă de PSD și primarul Daniel Băluță, prin două hotărâri succesive, respectiv HCL S4 nr. 347/2018 și nr. 2/2018 a dublat practic taxa de salubrizare fără nici un motiv temeinic și legal. Ba mai mult, a extins aplicarea acesteia și copiilor nou-născuți, motivând că și aceștia produc gunoi, chiar mai mult decât un adult.

La începutul lunii martie a.c., cele două hotărâri au fost atacate în instanța de contencios administrativ și fiscal de pe lângă Tribunalul București de către grupul de consilieri locali PNL, iar în data de 6-iun-2018, Tribunalul București a admis acțiunea intentată și a dispus anularea majorării taxei de salubrizare, precum și suspendarea plății majorate până la o decizie definitivă.

Decizia instanței nu l-a convins însă pe primarul Băluță că trebuie să se abțină de la a mai băga abuziv mâna în buzunarele cetățenilor, astfel acesta, prin Consiliul Local Sector 4, a atacat decizia cu recurs la Curtea de Apel București. Și asta tot din banii cetățenilor, 200 Ron/oră fiind plătiți ca onorariu unor avocați externi.

Prin decizia publicată aseară, Curtea de Apel București respinge ca nefondat recursul în dosarul 6389/3/2018 și stabilește anularea definitivă a creșterii taxei de salubrizare impusă ilegal, abuziv și discriminatoriu. Așadar, se revine la aplicarea hotărârii nr. 95/27.04.2017, cuantumurile fiind de 5.03 Ron/lună/persoană pentru persoane fizice și respectiv 50 Ron/m3/lună pentru persoane juridice.

În consecință, îl somez pe această care pe primarul PSD Daniel Băluță să prezinte de urgență procedura prin care cetățenii să-și poată recupera banii luați ilegal.

De asemenea, declar clar și răspicat că această practică, patentată de PSD și aplicată la nivel național, de a păcăli populația prin creșteri salariale și de pensii pe seama impunerii de noi taxe arbitrare, nu poate continua la nesfârșit. Vom proceda la fel de fiecare dată, utilizând orice mijloace legale, pentru a stopa aceste abuzuri.

În încheiere, aș dori să le mulțumesc colegilor mei, consilierii locali PNL sector 4, Adrian Turmac, George Stefan, Daniel Stefan și Adrian Niculae, echipei de avocați coordonate de doamna Andreea Miu, dar și cetățenilor care ne-au susținut și sprijinit în toată această perioadă.”, e mesajul președintelui PNL Sector 4, Răzvan Sava.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.