Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEGRINGOLADĂ în Austria: Liderul unui partid liberal și-a dat demisia

austria harta

Mişcarea liberală Neos din Austria va fi nevoită să îşi găsească un nou lider, în condiţiile în care fondatorul şi actualul său preşedinte Matthias Strolz a anunţat că va demisiona în lunile următoare, după ce a reuşit pe parcursul ultimilor ani să consolideze formaţiunea, informează dpa.

Neos, de opoziţie, este singurul partid liberal centrist din Austria şi deţine 10 din cele 183 de locuri ale camerei inferioare a parlamentului. De la fondarea sa, în 2012, mişcarea a obţinut mandate atât în parlamentele naţional şi european, cât şi în cinci din cele nouă legislative regionale ale ţării.

Citește și: S-a aflat adevărul care pune în dificultate MAI! Detalii incendiare despre polițista sexy promovată pe pagina Poliției Române cu ocazia vacanței de 1 Mai

"Faza de pionierat s-a încheiat cu succes", a declarat Strolz (44 de ani) într-o conferinţă de presă la Viena, scrie agerpres.ro.

În prezent, Neos poartă discuţii în vederea formării unui guvern regional de coaliţie în provincia Salzburg cu Partidul Poporului (conservator) şi Verzii.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis apelează la Curtea Constituțională! Sesizare de neconstituționalitate

În pofida faptului că este o formaţiune mică, Neos a reuşit să se impună ca o forţă politică vocală. Între priorităţile sale se află reforma educaţiei, reducerea birocraţiei şi asigurarea finanţării sistemului de asigurări sociale în contextul îmbătrânirii demografice.

Actualul guvern de coaliţie format în Austria după alegerile anticipate din octombrie anul trecut este format din Partidul Poporului (OeVp, conservator) şi Partidul Libertăţii (FPOe, extremist de dreapta).

Citește și: Mesaj tranșant al lui Liviu Dragnea! Guvernul Dăncilă nu va lua decizia cu care nu a fost de acord niciun guvern până acum .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.