Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deja se fac pariuri împotriva companiei lui Elon Musk: un cunoscut investitor pariază jumătate de miliard de dolari

Elon Musk

Michael Burry, investitorul american care a devenit faimos după ce a câştigat sute de milioane de dolari din prăbuşirea pieţei obligaţiunilor ipotecare din 2008, a plasat un pariu masiv împotriva producătorului de maşini electrice Tesla, conform Bloomberg, arată Mediafax.

Scion Asset Management, firmă de investiţii fondată şi condusă de Michael Burry, a acumulat poziţii short în valoare de 534 de milioane de dolari împotriva gigantului creat de Elon Musk.

Potrivit unui comunicat al autorităţilor de reglementare financiară din SUA, Scion avea la sfârşitul lunii martie opţiuni put de tip bear pentru 800.100 de acţiuni Tesla, ceea ce îi oferă firmei şansa de a vinde acţiunile companiei auto la un anumit preţ în viitor.

La sfârşitul lunii ianuarie, preţul unei acţiuni Tesla a ajuns la un maxim de peste 880 de dolari, după o creştere de peste 700% în 2020. Totuşi, acţiunile şi-au pierdut circa un sfert din valoarea de la începutul anului şi sunt cu 35% sub recordul stabilit în ianuarie.

Nu este prima dată când Barry pariază împotriva Tesla, investitorul anunţând în decembrie că firma pe care o conduce a adoptat poziţii short pe acţiunile producătorului auto. De altfel, investitorul l-a sfătuit pe Musk că ar trebui să strângă capital prin vânzarea de acţiuni, într-o perioadă în care gigantul atingea niveluri „ridicole” de creştere, declara Michael Barry anul trecut.

Tesla a obţinut rezultate record în primul trimestru, a evitat penuria de cipuri a industriei, şi-a îmbunătăţit procesele de producţie şi a înregistrat profituri în urma investiţiei în Bitcoin. Între timp, acţiunile au continuat să sufere pierderi, analiştii ridicând semne de întrebare cu privire la faptul că Tesla nu a oferit un target pentru numărul de livrări din 2021.

„Tesla a scăzut cu 14% de la sfârşitul trimestrului 1, aşa că – până acum – mişcările au fost profitabile. Burry exprimă acelaşi tip de scepticism pe care îl au mulţi vis-a-vis de Tesla. Presupun că a acumulat în mai multe rânduri opţiuni în cadrul Tesla, iar unele dintre ele probabil au expirat”, spune Steve Sosnick, principalul strateg al Interactive Brokers.

Michael Burry a fost jucat de Christian Bale în „The Big Short”/„Brokerii Apocalipsei”, film care a surprins momentele de dinaintea prăbuşirii pieţei imobiliare din 2008, premiat cu un Oscar pentru scenariu.

Elon Musk a declarat zilele trecute că nu va mai accepta plata în Bitcoin pentru Tesla, decizie lansată pe fondul temerilor generate de cantitatea masivă de energie pe care o foloseşte criptomoneda, provocând o serie de scăderi de-a lungul pieţei crypto. Ulterior, miliardarul a dat de înţeles că ia în calcul sau a vândut deja o parte din stocurile sale de Bitcoin, marcând o nouă rundă de pierderi pentru cele mai valoroase criptomonede din lume.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.