Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deja-vu pentru BTC versus sentimentul pieței. Indicele fricii și lăcomiei atinge cel mai scăzut nivel din martie 2020

coinhe.io
bitcoin scadere criptomoneda

Bitcoin ( BTC ) a revenit la 30.500 de dolari pe 17 mai, pe fondul speranțelor că o retestare a maximelor din 2017 ar putea fi evitată.

Datele de la Cointelegraph Markets Pro și TradingView au arătat că BTC/USD a crescut după aproape zilnic pentru a construi provizoriu pe 30.000 USD.

Totuși, într-un interval de mai multe zile, perechea nu a decis încă o traiectorie semnificativă ascendentă sau descendentă, în timp ce volatilitatea a scăzut în noua săptămână.

Pe fondul îngrijorării că o retragere majoră ar putea duce sub minimele de săptămâna trecută de zece luni, popularul analist Credible Crypto a oferit o alternativă mai optimistă. Pe baza normelor istorice, a susținut el pe Twitter, că Bitcoin a avut puțin impuls pentru a retesta 20.000 de dolari sau mai puțin, conform cointelegraph.com.

„Argumentul pentru 13.000-14.000 $ BTC, bazat pe premisa că piețele ursiste majore din trecut au dus la scăderi de 80% din partea de sus, face o presupunere majoră – că 65k a fost vârful ciclului”, a scris el.

„Este aceeași presupunere pe care oamenii au făcut-o la 30.000 în iunie 21, înainte de a ajunge la un nou ATH de 65.000 trei luni mai târziu.”

După cum a raportat recent Cointelegraph, planurile de urgență par să fie deja în vigoare pentru un astfel de eveniment, MicroStrategy – compania cu cea mai mare trezorerie corporativă BTC – fiind chiar pregătită să cumpere aprovizionare pentru a opri căderea.

Întrebat dacă BTC/USD ar putea repeta retragerea de la maximele din 2019 de aproape 14.000 USD până la nivelul de 3.600 USD în timpul prăbușirii COVID-19 din martie 2020, Credible Crypto a fost la fel de sceptic.

„Nu mă așteptam la asta. Este posibil? Da, dar așa cum am spus anterior, o retestare a maximelor ciclului anterioare nu a mai avut loc până acum, așa că mi se pare foarte puțin probabil”, a răspuns el .

Pentru colaboratorul Cointelegraph, Michaël van de Poppe, a fost o chestiune ca dolarul american să-și răcească rulada de taur în comparație cu alte valute fiduciare, pentru a oferi activelor de risc puțin spațiu de respirație.

Indicele dolarului american (DXY), a estimat el, ar trebui să scadă de la maximele de douăzeci de ani de 105 de puncte.

„Dacă mă uit la starea actuală a $DXY, cred că vom continua cu acest scenariu. Presupunând că vom vedea o mișcare corectivă, maximele au fost măturate pentru lichiditate. Pierzând 103,7 puncte și cred că vom avea mai multă presiune în scădere aici -> riscul asupra activelor în creștere”, a scris el pe Twitter pe 16 mai.

Între timp, datele privind sentimentul pieței au reflectat consensul majoritar în cripto - că orice ar putea să se întâmple acum, cu părtinire înclinată ferm spre dezavantaj.

Indicele Crypto Fear & Greed , un indicator al sentimentului pe piață, a atins 8/100 pe 17 mai, cea mai scăzută valoare din 28 martie 2020 – la două săptămâni după criza indusă de blocarea coronavirusului.

Atunci, ca și acum, BTC/USD își revenea deja de la minimele sale. La 30.500 USD, perechea a crescut cu 28% față de săptămâna anterioară.

Părerile și opiniile exprimate aici sunt exclusiv ale autorului. Fiecare mișcare de investiție și tranzacționare implică riscuri, ar trebui să vă efectuați propria cercetare atunci când luați o decizie.

 


ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.