Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Delegația europarlamentarilor PSD de la Bruxelles reacționează la declarațiile lui Klaus Iohanis

Parlamentul European 4

România este pregătită să asigure președinția Consiliului Uniunii Europene începând cu data de 01.01.2019, conform mandatului prin rotație, pe o perioadă de 6 luni. Astăzi, cu o lună și jumătate înainte de acel moment, avem toate motivele să afirmăm că Președinția României va fi una de succes, având în vedere atât modalitatea în care echipa guvernamentală a depus eforturi în acest sens în decursul acestui an, dar și modul în care funcționarii publici, vicepreședinți și președinți ai grupurilor de lucru, experți și coordonatori, au parcurs programele de pregătire profesională începând cu anul 2017 și au fost ulterior implicați în acțiuni de shaddow presidency începând cu luna iulie 2018.

Din păcate, așa cum ne-am obișnuit deja, Klaus Iohannis a simțit încă o dată nevoia să își atace propria țară și Guvernul condus de premierul Viorica Dăncilă, demonstrând că se află, de câteva luni bune, în campanie electorală în vederea alegerilor prezidențiale de anul viitor.

Totuși, a-ți critica guvernul în țară demonstrează că d-nul Iohannis este de facto liderul Opoziției, domnia sa participând des la ședințele PNL, cu încălcarea principiului echidistanței politice; pe de altă parte, a-ți critica propria țară la nivel internațional, conștient fiind că declarațiile tale vor face ecouri în presa internațională și că vor genera prejudicii grave de imagine României, reprezintă un act intenționat, îndreptat împotriva țării și al intereselor ei.

Nimic nu justifică un asemenea comportament în plan extern al lui Klaus Iohannis, nici faptul că domnia sa are impresia că se află în campanie electorală și nici frustrarea sa că România crește economic în guvernarea PSD.

Din acest punct de vedere, modalitatea în care președintele Iohannis a indus în eroare partenerii externi ai României în legătură cu potențialul nostru de a asigura președinția prin rotație a Consiliului Uniunii Europene reprezintă o gravă încălcare a jurământului pe care domnia sa l-a depus la momentul învestirii în funcția pe care pretinde că o îndeplinește. Probabil că o lecturare a atribuțiilor consituționale și legale ar prinde extrem de bine președintelui României, chiar dacă se află în ultimul an de mandat la Cotroceni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.