Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Delegația OMS, întâlnire cu șefii medicilor din România. În paralel, Florin Cîțu caută oxigen

oms

România se confruntă cu valul al patrulea al pandemiei de coronavirus, iar cifrele continuă să fie ridicate - atât la numărul de infectări, cât şi la decese. Unităţile medicale fac cu greu faţă numărului mare de pacienţi aflaţi în stare gravă, majoritatea având nevoie de terapie cu oxigen pentru a supravieţui. Preşedintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu, se întâlneşte, joi, cu delegaţia OMS sosită în România pentru a vedea cum s-a ajuns ca ţara noastră să fie pe primul loc în lume la numărul de decese. De asemenea, premierul interimar Florin Cîţu discută cu reprezentanţii producătorilor de oxigen medical.

Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. dr. Daniel Coriu, se întâlneşte, joi dimineaţă, la sediul instituţiei cu o delegaţie din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), informează News.ro.

Din delegaţia OMS vor face parte Rob Butler, Director Executiv, OMS Europa, şi Dorit Nitzan, Director pentru Situaţii de Urgenţă, OMS Europa.

Întâlnirea vine în contextul în care România se confruntă cu valul patru al pandemiei de coronavirus şi a ajuns pe primul loc în lume la numărul de decese.

Delegaţia OMS, sosită de câteva zile în ţară, încearcă să identifice cu autorităţile responsabile şi cu specialiştii din domeniu de ce s-a ajuns în această situaţie şi cum se poate ieşi.

Totodată, potrivit unui anunţ al Guvernului, premierul interimar Forin Cîţu va avea o întâlnire de lucru cu reprezentanţii producătorilor de oxigen medical.

Întâlnirea este programată la ora 09.00, la Palatul Victoria.

Potrivit firmelor care produc oxigen medical, necesarul în această perioadă a crescut enorm faţă de perioada pre-pandemică, chiar şi cu 450%. Fiecare pacient în stare gravă are nevoie de o tonă de oxigen pe lună.

Potrivit ultimelor date transmise de Grupul de Comunicare Strategică, miercuri s-au înregistrat peste 10.000 de cazuri noi de COVID-19 şi au fost raportate 451 de decese.

La ATI erau internaţi 1.890 de pacienţi. 371 de copii infectaţi cu noul coronavirus erau în spital, 34 fiind la ATI.

Incidenţa îmbolnăvirilor depăşeşte 7,5 la mie în mai mult de 20 de judeţe, iar în Capitală este 12,89.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.