Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Delfin suspectat că ar fi muşcat mai multe persoane în largul unei plaje din Japonia

poze_delfin

Persoanele care doresc să facă o baie în largul unei plaje din prefectura japoneză Fukui (centru) au fost avertizate în legătură cu un delfin suspectat că ar fi muşcat mai mulţi înotători, informează AFP miercuri, precizând că autorităţile locale i-au încurajat pe vizitatori să stea departe de mamiferul marin.

Administratorii plajei din prefectura Fukui, unde delfinul a fost observat de mai multe ori, au instalat miercuri un dispozitiv care emite ultrasunete pentru a-l îndepărta, a declarat un responsabil local.

De asemenea, pe plajă a fost amplasat un panou care îi îndeamnă pe vizitatori să nu atingă delfinul.

Potrivit presei locale, cel puţin zece incidente în care vizitatorii reclamau că au fost muşcaţi de un delfin au fost raportate administratorilor plajei, deschise oficial pentru sezonul turistic pe 9 iulie.

Un responsabil local a declarat pentru AFP că pompierii au fost contactaţi în legătură cu două incidente privind doi bărbaţi de 40 de ani care înotau în apropiere.

"Oamenii au tendinţa de a considera delfinii drăguţi, dar dacă vă apropiaţi de ei din neatenţie, vă pot muşca şi răni", a avertizat luni pe Twitter poliţia din Fukui.

"Dacă vedeţi unul, nu vă apropiaţi de el", a subliniat poliţia, citând exemplul unui bărbat muşcat de mână duminica trecută.

Potrivit autorităţilor locale, atacurile au fost comise de un singur delfin, care a fost observat pentru prima dată în largul unei alte plaje în luna aprilie, a declarat Masaki Yasui, responsabil pentru turism în prefectura Fukui.

"Delfinilor nu le place să fie atinşi pe anumite părţi ale corpului, cum ar fi vârful nasului şi coloana vertebrală", a explicat el, subliniind că există videoclipuri pe Twitter care arată înotători procedând astfel.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.