Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Delhi suspendă activităţile din construcţii înaintea unei prognozate agravări a poluării

ndtv.com
New Delhi india poluare ceata strada masini

Delhi a suspendat majoritatea activităţilor de construcţii şi demolare după ce, conform prognozelor, calitatea aerului în capitala indiană urmează să se înrăutăţească începând de marţi în contextul unor vânturi mai calme şi sub influenţa altor condiţii meteorologice, a precizat un ministru din guvern, potrivit Reuters.

Atmosfera din oraşul cu aproximativ 20 de milioane de locuitori, cea mai poluată capitală din lume, devine aproape irespirabil în fiecare iarnă după ce aerul rece şi dens se încarcă de praf de la lucrările de construcţie, emisii ale autovehiculelor şi fum rezultat în urma arderii resturilor vegetale în statele învecinate Haryana and Punjab, ca pregătire pentru un nou sezon agricol, potrivit Agerpres.

Indexul calităţii aerului (AQI) a ajuns luni la valoarea 415 în regiunea Anand Vihar din Delhi - de mai mult de opt ori peste nivelul ''optim'', potrivit Comitetului central pentru controlul poluării. Un nivel peste 400 este considerat ''sever'' şi poate pune probleme persoanelor sănătoase, impactul asupra celor cu afecţiuni preexistente fiind mai sever.

''Experţii estimează că viteza vântului se va diminua din 1 noiembrie, iar direcţia se va schimba'', a declarat duminică ministrul Mediului din Delhi, Gopal Rai, cu prilejul unei conferinţe de presă. ''Pe baza acestor informaţii, se preconizează că AQI va depăşi 400 şi va atinge un nivel sever''.

Oficialul nu a precizat când ar putea fi ridicate restricţiile.

Rai a mai anunţat că 586 de echipe au fost constituite pentru a monitoriza lucrările din construcţii şi că vor fi acordate excepţii spitalelor, căilor ferate, aeroporturilor şi altor activităţi publice.

Acesta a spus că 521 de autovehicule vor pulveriza apă pe teritoriul oraşului pentru a face ca praful să se aşeze, iar aproape 233 de dispozitive anti-smog vor fi puse în funcţiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.