Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deloitte anunță că Guvernul A AMÂNAT termenul până la care administratorii de pensii private aveau obligaţia să îşi majoreze capitalul vărsat

gds.ro
bani

Autorităţile propun, prin proiectul de Ordonanţă publicat marţi, amânarea cu jumătate de an a termenului până la care administratorii de pensii private aveau obligaţia să îşi majoreze capitalul vărsat, a declarat, Alexandra Smedoiu, Partener servicii fiscale, Deloitte România, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru Pro TV! CNA acuză televiziunea de șantaj și abuz de putere

"Prin proiectul de OUG publicat ieri, autorităţile propun amânarea cu jumătate de an a termenului până la care administratorii de pensii private aveau obligaţia să îşi majoreze capitalul vărsat. Noul termen este, aşadar, 31 decembrie 2019, şi mai dă un

răgaz administratorilor să poată 'face rost' de sumele solicitate, pentru că vorbim de valori de până la 20 de ori mai mari faţă de capitalul actual. Majorarea este consecinţa schimbării prin OUG 114 a modului în care se stabileşte capitalul solicitat, respectiv, începând cu acest an, este procent din contribuţii, în loc de sumă fixă", spune Alexandra Smedoiu.

Citește și: CSM amână discutarea acţiunilor disciplinare exercitate de IJ împotriva Laurei Codruţa Kovesi! Care este noua dată

Ea a explicat că, teoretic, capitalul social trebuie să acopere riscul aferent activităţii de administrare a fondului privat. Însă profitabilitatea administratorilor este limitată prin efectul reglementărilor legale privind nivelul comisioanelor şi, prin urmare, devine problematica chestiunea aportului suplimentar.

"Industria se aştepta la o revenire a capitalului cerut la un nivel mai rezonabil şi la o modificare a legislaţiei privind pensiile private în sensul flexibilizării regimului investiţional (parteneriate publice-private, bunuri imobiliare şi investiţii locale în general). Rămâne de văzut dacă până la finalul anului Guvernul va mai veni cu modificări în aceste zone. Având în vedere cerinţele de capital, este posibil ca unii administratori să decidă să se retragă, ceea ce va însemna, implicit, o reducere a competiţiei în sistem, lucru care, în cele din urma, va fi în detrimentul beneficiarilor finali, adică al nostru, al tuturor", a mai spus Alexandra Smedoiu.

Citește și: Lovitură pentru clienții Orange! Ce se întâmplă cu rețeaua

În prezent, capitalul social minim pentru administratorii de fonduri de pensii private este echivalentul în lei al sumei de 4 milioane de euro.

Potrivit Ordonanţei 114/2018, capitalul social minim necesar pentru administrarea unui fond de pensii va fi stabilit în funcţie de valoarea contribuţiilor, la valori între 5% şi 10% din aceste contribuţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.