Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deloitte: Investitorii straini vad Romania ca fiind o oaza de stabilitate

romania

Romania este perceputa ca un fel de oaza de stabilitate de catre investitorii straini, a declarat, ieri, Radu Dumitrescu, director de consultanta financiara la Deloitte Romania, intr-o conferinta pe tema fuziunilor si achizitiilor.

“Investitorii, conform istoricului, ar fi tentati sa investeasca atunci cand in piata nu sunt foarte multe tranzactii. Romania vine dupa o perioada in care a avut acea scadere economica abrupta din timpul crizei si, de asemenea, a avut o crestere economica nu neaparat extrem de puternica de curand.

Acum este un moment oportun care se observa si in piata. Creste economia, iar investitorii sunt atrasi. Investitorii se uita la datele macro, la stabilitatea fiscala, aspectele fiscale care se regasesc la noi in tara comparativ cu tarile din jur.

Cred ca Romania este perceputa ca o oaza de stabilitate. Daca ne uitam, avem razboi in dreapta, turbulente politice in stanga”, a spus Dumitrescu. Romania s-a situat anul trecut pe locul al patrulea in regiune in privinta pietei de fuziuni si achizitii, cu o valoare totala estimata la 3,65 miliarde de dolari, in crestere cu 22,4% fata de anul precedent, potrivit studiului EY CSE M&A Barometer 2015, dat publicitatii pe 13 aprilie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.