Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Deloitte: Peste jumătate dintre companiile globale ajută angajaţii să gestioneze riscurile şi oportunităţile legate de ESG

Agerpres.ro
consultanţi, afaceri, corporatie, angajati

Deloitte: Peste jumătate dintre companiile globale ajută angajaţii să gestioneze riscurile şi oportunităţile legate de ESG

Peste jumătate dintre liderii globali (56%) afirmă că au o cultură organizaţională care ajută angajaţii să înţeleagă mai bine şi să gestioneze riscurile şi oportunităţile legate de aspectele de mediu, sociale şi de guvernanţă (ESG) în relaţia cu furnizorii, arată un studiu realizat de Deloitte, informează Agerpres.

Cercetarea Deloitte 2023 Global Third-Party Risk Management Survey relevă faptul că provocările geopolitice (61%), tendinţele inflaţioniste (46%) şi preocupările legate de capacitatea de a gestiona presiunea crescută (40%) cu privire ESG reprezintă principalele riscuri care le afectează companiilor relaţiile cu furnizorii.

Potrivit sursei citate, măsurile pe care organizaţiile le iau pentru a gestiona riscurile generate de relaţia cu furnizorii se referă la înnoirea metodologiei, politicilor şi standardelor generale utilizate (63%), necesităţii consolidării rolului echipei de conducere în gestionarea relaţiilor cu colaboratorii (48%) şi îmbunătăţirii competenţelor angajaţilor (47%). Totodată, tehnologia şi datele se mai află în topul priorităţilor, 45% dintre respondenţi susţinând că este încă nevoie de investiţii în aceste domenii.

În ceea ce priveşte măsurile legate de sustenabilitate, mai mult de jumătate (56%) dintre respondenţi consideră au o cultură organizaţională care ajută angajaţii să înţeleagă mai bine şi să gestioneze riscurile şi oportunităţile legate de ESG în relaţia cu furnizorii şi, pentru a contracara lipsa datelor de calitate în acest domeniu, efectuează analize bazate pe indicatori cantitativi şi evaluări. Cu toate acestea, o treime dintre respondenţi (31%) afirmă că datele generate intern sau extern pe teme legate de ESG au o calitate scăzută sau foarte scăzută.

De asemenea, studiul arată că, pentru a spori încrederea în partenerii ce fac parte din lanţul de aprovizionare şi în alţi terţi, organizaţiile îşi concentrează investiţiile către anumite domenii. De exemplu, riscurile digitale sunt percepute ca fiind cele mai importante pentru asigurarea fiabilităţii furnizorilor, sunt de părere aproape două treimi dintre respondenţi (62%).

Mai mult, şase din zece organizaţii (62%) susţin faptul că utilizează tehnici de monitorizare digitală, dar pentru un sfert (25%) dintre furnizori. Totuşi, puţin peste jumătate din participanţii la studiu (51%) consideră că volumul activităţilor de audit al furnizorilor va creşte pe măsură ce noile tehnologii vor fi mai utilizate.

Concluziile studiului Deloitte 2023 Global Third-Party Risk Management Survey reprezintă perspectivele a peste 1.300 de lideri din 40 de ţări, inclusiv România.

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanţă fiscală şi juridică, consultanţă, consultanţă financiară şi managementul riscului către aproximativ 90% din companiile prezente în topul Fortune Global 500 şi către mii de companii din sectorul privat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.