Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Demersuri la Casa Albă pentru o soluţie permanentă în sprijinul tinerilor imigranţi, după anunţul sistării DACA

trump, casa alba

Senatorul american Dick Durbin, numărul 2 al democraţilor din camera superioară a Congresului, a discutat în repetate rânduri cu consilierul prezidenţial Jared Kushner şi cu alţi înalţi oficiali de la Casa Albă despre cum ar trebui feriţi tinerii imigranţi de expulzarea din SUA, după decizia preşedintelui Donald Trump de a pune capăt programului DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals), relatează Reuters.

Durbin a apreciat într-un interviu acordat Reuters că Jared Kushner, care este şi ginerele preşedintelui, este deschis faţă de ideea de a face ceva pentru a-i ajuta pe cei 800.000 de aşa-zişi "visători" (Dreamers) aduşi ilegal în Statele Unite ca minori şi care au fost feriţi de deportare prin programul DACA, instituit sub fostul preşedinte Barack Obama. Senatorul democrat a precizat că, împreună cu senatorul republican Lindsey Graham, a abordat cu înalţi oficiali de la Casa Albă problema DACA, în cadrul unor discuţii ce au permis să se constate un anumit nivel de interes în rândul acestora faţă de acest subiect, ceea ce ar putea impulsiona dezbaterile din Congres în vederea adoptării unei soluţii legislative permanente în problema "visătorilor". Casa Albă a refuzat să comenteze pe această temă, conform Agerpres.

Anunţând, marţi, că va elimina DACA peste şase luni, Trump a făcut apel totodată la Congres să găsească în acest interval o soluţie alternativă. Preşedintele a făcut acest anunţ în contextul în care mai mulţi procurori federali îl avertizaseră că, dacă până la 5 septembrie nu decide anularea decretului lui Obama privind DACA, se va confrunta cu o acţiune în justiţie. Trump a promis în timpul campaniei electorale că va pune capăt imigraţiei ilegale. Dick Durbin a menţionat că nu a mai discutat direct cu Donald Trump de la dejunul din ziua învestirii acestuia, când noul preşedinte a vorbit despre "visători" în termeni pozitivi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.