Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Demersuri pentru o întâlnire bilaterală pe marginea summitului NATO între liderii din Coreea de Sud şi Japonia

Pinterest
NATO

Coreea de Sud se coordonează cu Japonia pentru a organiza o întâlnire între liderii lor pe marginea summitului NATO din Lituania de săptămâna viitoare, a declarat joi un oficial din cadrul biroului prezidenţial sud-coreean, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol va pleca luni de la Seul într-o deplasare care va include şi o vizită în Polonia, a declarat consilierul său adjunct pentru securitate naţională, Kim Tae-hyo.

"Ne coordonăm cu Japonia pentru a organiza un summit Coreea de Sud-Japonia în timpul acestei călătorii peste hotare", le-a spus Kim Tae-hyo jurnaliştilor.

Întâlnirea plănuită cu premierul nipon Fumio Kishida este probabil să aibă pe agendă intenţia Japoniei de a deversa în ocean apele radioactive tratate de la centrala sa de la Fukushima avariată de tsunami.

După o evaluare de doi ani, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică (AIEA) a afirmat marţi că planurile Japoniei respectă standardele globale de siguranţă şi că vor avea "un impact (...) neglijabil asupra oamenilor şi a mediului".

Coreea de Sud a anunţat că va da publicităţii vineri propria evaluare privind planul de deversare al apelor radioactive tratate de la Fukushima.

Yoon Suk Yeol va avea de asemenea o întâlnire cu liderii Japoniei, Australiei şi Noii Zeelande pe marginea summitului NATO, a mai precizat sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.