Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Demis de Donald Trump, fostul secretar de stat, Rex Tillerson, iese la atac: 'Democraţia în Statele Unite este ameninţată de minciuni'

Time
Rex Tillerson

Fostul secretar de stat american Rex Tillerson a avertizat miercuri că democraţia în Statele Unite este ameninţată de minciuni, într-o aparentă referire la preşedintele Donald Trump, care l-a demis din funcţia de şef al diplomaţiei americane în luna martie, relatează dpa, scrie agerpres.ro

'Dacă liderii noştri încearcă să ascundă adevărul sau oamenii încep să accepte realităţi alternative care nu mai sunt întemeiate pe fapte, atunci noi, în calitate de cetăţeni americani, suntem pe cale să renunţăm la libertatea noastră', a spus Rex Tillerson într-un discurs rostit la Virginia Military Institute. 

Este 'responsabilitatea fiecărui cetăţean american să protejeze libertatea noastră prin recunoaşterea a ceea ce este adevărat sau nu', a mai spus Tillerson. 

'Dacă noi ca americani nu înfruntăm crizele eticii şi ale integrităţii în societatea noastră şi printre liderii noştri ... atunci democraţia americană aşa cum o ştim noi începe să apună', a adăugat el.

Elena Udrea, strategii de ULTIM MOMENT din Costa Rica. Lovitură pentru DNA


Donald Trump l-a demis pe Rex Tillerson în martie, invocând o problemă de 'chimie' între ei, punând astfel capăt unei relaţii tensionate de 13 luni. Mandatul lui Tillerson a fost marcat de o serie de confruntări politice cu preşedintele Trump. 

După ce Tillerson a fost citat spunând că a încercat să înceapă un dialog cu Coreea de Nord, Trump a scris pe Twitter că i-a spus lui Tillerson că 'pierde timpul încercând să negocieze cu Omul Rachetă', referindu-se la liderul nord-coreean Kim Jong Un. 

Tillerson, fost director executiv al companiei ExxonMobil timp de un deceniu înainte de a se alătura administraţiei Trump, a fost înlocuit cu fostul director al CIA, Mike Pompeo, care, de la preluarea mandatului, a mers de două ori în vizită în Coreea de Nord pentru a discuta cu Kim Jong Un.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.