Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Marius Ostaficiuc: `Plecați acasă, domnule premier! Orice zi în plus la Guvern este pentru România o zi de doliu` (scrisoare deschisă)

arhiva personala
Marius Ostaficiuc

O nouă veste proastă pentru premierul Florin Cîțu. Nu doar ”colegii” din USR/PLUS îl vor dat afară din Palatul Victoria ci și cei din Opoziție. Președintele organizației municipale PSD Iași, deputat Marius Ostaficiuc, susține într-o scrisoare deschisă adresată premierului că ”Orice zi în plus la Guvern este pentru România o zi de doliu”.

”Scrisoare deschisă către prim-ministrul Florin Cîțu

Domnule prim ministru al României, cât timp mai aveți de gând să experimentați pe sănătatea românilor? Vă mai ajung scuzele? Nu credeți că e suficient tot ceea ce ați făcut până acum pentru sistemul de sănătate din România? Nu vă pune pe gânduri că oamenii mor cu zile în mandatul dumneavoastră? Nu vă alarmează că nimic nu se concretizează din marile dumneavoastră strategii și proiecte pe care ni le fluturați entuziasmat de la începutul mandatului?

Carnagiul de la Piatra Neamț, criza de la "Matei Balș", prostiile în lanț de la Spitalul Foișor, dezastrul recent de la "Victor Babeș", blocajul de la Spitalul Lețcani, circul produs de ministrul dumneavoastră, Vlad Voiculescu, toate acestea poate că ar fi fost de ajuns pentru un politician cu coloană vertebrală să facă un pas în spate și să-și recunoască incompetența.

Nu s-a întâmplat așa! V-ați agățat și vă agățați de tuburile puterii cu disperarea cu care unii dintre compatrioții dumneavoastră se agață de tuburile de oxigen, într-o țară ce se sufocă pe zi ce trece...

Din marele erou al alianței, menit să repare boacănele predecesorului Ludovic Orban, ați ajuns un simplu politruc lipit de funcție ca un copil de jucăriile sale. Lipsa de comunicare cu miniștrii, lipsa de reacție rapidă în cazul acestor tragedii, lipsa de fermitate în tot ceea ce inițiați arată cât se poate de clar că aici este vorba de neștiință, nepăsare și neputință. Nu aveți stofă de lider, nu de dumneavoastră are nevoie România în momentele de față...

Aceasta este realitatea prezentului. Din păcate, trăim o adevărată dramă a sistemului sanitar, o dramă care se poate repeta oricând și care poate duce la pierderea de alte vieți omenești. De ce este nevoie să trecem periodic prin așa ceva? Oare nu am învățat nimic din toate acestea? De ce trebuie anchete peste anchete pentru a se evidenția ceea ce știe toată lumea?

Este inuman să tot cauți scuze, în vreme ce familiile celor decedați în paturile de ATI își plâng morții. Pe ei nu-i încălzesc scuzele celor din Guvern, scuze care nu ii mai aduc înapoi pe cei decedați.

Domnule premier, ar fi trebuit să plecați împreună cu ministrul Voiculescu și să lăsați România să respire! Nu aveți nici măcar capacitatea de a vă pune de acord cu propriii oameni dintr-un Guvern în care fiecare declară ce-l taie capul, bulversând și mai mult românii. Acest lucru arată cât se poate de clar că ne aflăm în mijlocul unui coșmar, un coșmar din care nu cred că ne vom putea trezi prea curând.

Spitalele românești au devenit adevărate bombe cu ceas, iar cei suferinzi parcă nu mai vor să le calce pragul. Aceasta este reforma sistemului sanitar promisă de acest guvern? Acestea sunt măsurile de îmbunătățire a sistemului? Din moment ce nu reușim nici măcar să ținem pasul la vaccinare cu alte state europene, situația este de-a dreptul dezastruoasă.

Plecați acasă, domnule premier! Orice zi în plus la Guvern este pentru România o zi de doliu.

Președintele organizației municipale PSD Iași, deputat Marius Ostaficiuc

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.