Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Demisie de răsunet în Guvernul francez

demisie

Ministrul justitiei din Franta, Christiane Taubira, în dezacord cu executivul privind privarea de cetatenie a autorilor unor acte de terorism, si-a prezentat demisia presedintelui Francois Hollande, a anuntat miercuri presedintia, relateaza AFP si Reuters.

Demisia ministrului în vârsta de 63 de ani intervine în contextul în care prim-ministrul Manuel Valls urmeaza sa prezinte miercuri deputatilor textul definitiv al proiectului de reforma constitutionala privind starea de urgenta si privarea de cetatenie. Christine Taubira a exprimat îndoieli în legatura cu intentia guvernului de a-i lipsi de cetatenie în anumite conditii pe francezii condamnati pentru terorism.

Textul propus de guvern prevedea initial includerea în Constitutie a privarii de cetatenie pentru persoanele cu dubla cetatenie nascute în Franta si condamnate pentru infractiuni teroriste, o masura care instituia o diferenta de tratament între francezi si a care a provocat o sciziune în rândul stângii. În textul care va fi prezentat miercuri, guvernul a înlaturat orice referire la francezii cu dubla cetatenie, prevazând totusi privarea de cetatenie la autorii unor crime grave.

'Uneori sa rezisti înseamna sa ramâi, alteori înseamna sa pleci (...) Fie ca ultimul cuvânt sa-l aiba etica si dreptul', a comentat Christiane Taubira pe Twitter.

Francois Hollande si Christiane Taubira 'au convenit asupra necesitatii de a pune capat mandatului sau în contextul în care dezbaterea privind revizuirea constitutiei începe în Adunarea nationala, astazi, în comisia legislativa', mentioneaza Palatul Elysée într-un comunicat.

Presedintia precizeaza ca demisia a fost acceptata si ca Jean-Jacques Urvoas, perceput ca un politician favorabil liniei guvernului în domeniu, o va înlocui în functie.

Jean-Jacques Urvoas, în vârsta de 56 de ani, este un apropiat al lui Manuel Valls specialist în chestiuni de securitate, care a prezidat pâna în prezent comisia legislativa a Adunarii nationale.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.