Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Demisie din grupul parlamentar AfD: O deputată germană acuză partidul de apropiere de regimul lui Putin

afd

Joana Cotar, lider al AfD, a părăsit partidul de extremă dreapta și grupul parlamentar al acestuia din Bundestag. Acest pas "nu a fost ușor după aproape zece ani", a declarat luni Cotar. "La urma urmei, am ajutat la construirea partidului în Hesse."

Politicianul din Hessa a acuzat AfD că a "depășit prea multe linii roșii". Ea a enumerat "înregimentarea cu regimurile dictatoriale și inumane din Rusia, China și acum Iran", "oportunismul și intimidarea permanentă în lupta pentru funcții și mandate", precum și "crearea de rețele corupte în partid", transmite Der Spiegel.

"Am susținut și susțin o politică constructivă, liberal-conservatoare, bazată pe Legea fundamentală", a mai anunțat Cotar. Printre acestea se numără "principiul responsabilității personale, recunoașterea performanței, un stat suplu, libertatea de exprimare fără cenzură sau supraveghere și un patriotism autentic". Aceasta este ceea ce va continua să susțină în calitate de membru al Bundestagului.

Liderii partidului și ai grupului parlamentar, Tino Chrupalla și Alice Weidel, au declarat: "Joana Cotar s-a distanțat de mai multă vreme de partid și de activitatea sa în grupul parlamentar, atât din punct de vedere al conținutului, cât și personal. Regretăm acest lucru și considerăm că pasul de a părăsi partidul și grupul parlamentar este unul coerent. Ar trebui să își restituie mandatul. Aceasta face parte din onestitatea pe care ea însăși a cerut-o întotdeauna."

Secretarul parlamentar al grupului parlamentar, Bernd Baumann, a încercat să prezinte demisia lui Cotar ca pe o consecință a unor candidaturi nereușite la funcții de conducere în partid și în grupul parlamentar. El a spus că aceasta a fost mai degrabă o chestiune de "dezamăgire pentru că nu a prevalat". Faptul că Cotar "se simțea nefericită" era cunoscut de ceva timp.

Cotar și-a anunțat intenția de a rămâne membră a Bundestagului. AfD obținuse 83 de mandate la alegerile pentru Bundestag din septembrie anul trecut. După ce Matthias Helferich nu a fost admis în grupul parlamentar din cauza unor declarații anterioare care făceau referire la național-socialism, AfD a pornit cu 82 de parlamentari. Cotar este deja al patrulea parlamentar care părăsește grupul parlamentar AfD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.