Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Guvernul Moldovei la un pas de demisie. Discuții tensionate în prezența președintelui Maia Sandu

Președinția Republicii Moldova
Președinția Republicii Moldova

Situația în Moldova se tensionează pe zi ce trece. Criza economică în care a alunecat țara aduce cu sine și tensiuni politice. Acum tensiunile au izbucnit în interiorul Puterii de la Chișinău. Surse politice susțin că în acest moment soarta Guvernului Gavrilița atârnă de un fir de păr.

Liderii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) s-a întrunit în această seară la sediul Președinție, la discuții cu președintele Maia Sandu. Potrivit surselor STIRIPESURSE.RO din zona administrației prezidențiale moldovene se discută intens despre demisia Guvernului Gavrilița și înscăunarea rapidă a unui nou guvern. Disputele ar fi izbucnit din cauza felului în care actualul guvern reușește să gestioneze și să caute soluții la problema energiei.

Surse apropiate facțiunii parlamentare a PAS au menționat urmează să pună în discuție și cine ar urma să preia fotoliul de prim-ministru. În acest moment ar exista trei candidati: Igor Grosu, Andrei Spînu și Dorin Recean, anunță Deschide.md

De menționat că astăzi, fostul consilier la alegerile prezidențiale din SUA în anul 2015, Jason Jay Smart, a scris că anume consilierul prezidențial în domeniul apărării și securității naționale, Dorin Recean, ar urma să fie numit în următoarele zile în funcția de prim-ministru.

Contactată de reporterii Deschide.MD, consultantul principal din cadrul Direcției de comunicare cu publicul din cadrul Cancelariei de Stat, Aura Revenco, a declarat că nu deține informații la acest subiect.

„Guvernul nu comentează informații apărute pe surse neoficiale”, ne-a declarat ea.

De menționat că Guvernul condus de Natalia Gavrilița a fost învestit la data de 6 august 2021. În această perioadă, în cadrul Executivului au avut loc mai multe remanieri: vicepremierul pentru Reintegrare, Vlad Kulminski, și ministrul Mediului, Iuliana Cantaragiu, și-au depus cererile de demisie, iar ministrul Agriculturii, Viorel Gherciu, a fost demis.

Reamintim că de nouă săptămâni a crescut și presiunea Opoziției parlamentare, Partidul Socialiștilor, Partidul Comuniștilor și Partidul Șor (ultimul foarte activ și împotriva căruia Puterea a declanșat procedura de scoatere în afara legii) prin mitinguri și marșuri de protest de amploare la Chișinău și alte orașe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.