Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEMISIE la Paris, după incidentul care a precedat vizita lui Klaus Iohannis

În urma incidentului diplomatic care a precedat vizita lui Klaus Iohannis, de la Paris, apare și prima demisie. Directorul ICR Paris, Yvette Fulicea a demisionat din funcție, dar conform surselor noastre mai degrabă aceasta a fost demisă.

”Referitor la situatia inadmisibila si profund regretabila creata la Paris prin transmiterea unor invitatii insotite de un fisier de uz intern al Ambasadei Romaniei la Paris, MAE face urmatoarele precizari suplimentare:

Cele doua persoane implicate in incidentul creat au fost chemate astazi, 11 februarie 2015,  in Centrala MAE, pentru continuarea cercetarilor de catre Corpul de Control si Evaluare Diplomatica.

In urma finalizarii investigatiilor efectuate la nivelul MAE de catre Corpul de Control si Evaluare Diplomatica, a fost confirmata responsabilitatea celor doua persoane cu privire la incidentul produs la Paris.

In consecinta, in cazul diplomatei din cadrul ambasadei Romaniei de la Paris, in urma finalizarii cercetarii interne, ministrul afacerilor externe a dispus de urgenta incheierea misiunii permanente la Ambasada de la Paris, precum si incetarea detasarii si a raporturilor de munca cu Ministerul Afacerilor Externe.

In cazul directorului ICR Paris procedurile specifice in vederea rechemarii acestuia de la post si a incetarii misiunii din functia de director al ICR Paris se initiaza, conform normelor in vigoare, de catre conducerea ICR Bucuresti. Aceste proceduri presupun avizele MAE, Ministerului Culturii si ale Comisiilor de politica externa si cultura si media din cadrul Senatului”, anunță MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.