Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Demisii pe bandă rulantă în Guvernul britanic după alegerea lui Truss

Agerpres - Reuters
Liz Truss

O serie de miniștri și oficiali ai Cabinetului britanic de miniștri și-au anunțat intenția de a-și părăsi posturile odată cu alegerea lui Liz Truss în funcția de șef al Partidului Conservator și, în consecință, a premierului, relatează Sky News.

Ministrul de Interne Priti Patel a declarat că va demisiona atunci când Truss va prelua funcția de prim-ministru. Într-o scrisoare adresată fostului premier Boris Johnson, Patel a declarat că "a fost onorată să servească țara ca secretar de interne în ultimii trei ani". Ea a adăugat că acum își va apăra poziția politică "de pe banca din spate".

Potrivit sursei citate, ministrul Culturii, Mass-mediei și Sportului din Marea Britanie, Nadine Dorris, le-a spus prietenilor săi că nu va rămâne în Cabinet, deși a primit o ofertă de a continua să lucreze în acest post.

Demisia sa a fost anunțată de ministrul adjunct al Securității din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Stephen McPartland. I s-a cerut să ocupe acest rol doar pentru o perioadă interimară, dar i-a scris lui Johnson că acum vrea "să se retragă de dragul cuiva care vrea să continue acest rol în mod mai permanent".

Intenția de a demisiona a fost anunțată și de oficialul cabinetului britanic Nigel Adams.

Șeful guvernului britanic, Johnson și succesorul său Truss, vor vizita marți Castelul Balmoral și se vor întâlni cu regina Elisabeta a II-a: Johnson va demisiona, iar Truss va fi numit noul prim-ministru al Marii Britanii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.