Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DEMISII înainte de vizita lui Nelu Tătaru într-un focar de coronavirus

Europa FM
doctor medic spital

Prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, a declarat marţi că managerul şi directorul medical de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva au demisionat deoarece nu au reuşit să-şi impună programul de restructurare a unităţii sanitare în faţa medicilor de acolo, inclusiv programul de lucru de 14 zile, propus în condiţii de izolare.

"Cei doi au demisionat pentru faptul că nu au găsit înţelegere şi posibilitatea de a implementa planul lor privind (...) restructurarea activităţii în spital pe noua activitate de coronavirus. Al doilea motiv este că, din punct de vedere al activităţii viitoare, nu au avut înţelegere la nivelul medicilor din spitalul judeţean privind sistemul (de lucru, n.r.) de 14 zile cu 14 zile, medicii având o altă idee, să-şi continue viaţa ca înainte de coronavirus", a afirmat prefectul judeţului Hunedoara, citat de agerpres.ro.

Citește și: Premierul Ludovic Orban, reacție pentru Bugetul.ro: ‘Analizăm’

Potrivit acestuia, noua echipă de conducere a SJU Deva va fi stabilită de Ministerul Sănătăţii, în subordinea căruia se află acum spitalul.

În replică, Sindicatul Medicilor "Medicurom Honorem" a reacţionat şi a susţinut că medicii din SJU Deva sunt dispuşi să lucreze pentru a-i îngriji şi salva pe bolnavii de Covid-19, dar fără impunerea unor forme "abuzive" de muncă şi restricţii de libertate la adresa personalului medical.

Citește și: Anunț important al Monicăi Anisie! Când ar putea avea loc Bacalaureatul și evaluarea națională

"Nu a existat niciun plan de redeschidere a SJU Deva pe care medicii să îl fi refuzat, ci doar impunerea unor norme abuzive de muncă şi restrictive de libertate la adresa personalului medical, care îngrădesc vădit drepturile acestora, fiindu-le interzis să părăsească incinta spitalului timp de câte 14 zile", se arată într-un comunicat al organizaţiei sindicale.

Medicii arată că "impunerea cazării forţate" în saloanele spitalului este contrară legii şi în defavoarea pacienţilor, menţionând că Guvernul a alocat fonduri pentru cazarea cadrelor medicale, în regim de hotel, în afara unităţilor sanitare.

Citește și: Noi decese ale unor persoane confirmate cu coronavirus, anunțate azi! Una dintre persoane nu suferea de altă afecțiune

În SJU Deva sunt internaţi 106 pacienţi infectaţi cu noul coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.