Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Demiterea lui Kovesi scoate lumea în stradă - Coadă pentru democrație la CCR

CCR

Coadă pentru democrație la Curtea Constituțională a României - este ultima idee de protest în rândurile societății civile. Grupul de Declic a anunțat, pe Facebook, acțiunea civică, programată pentru joi.

"Stăm la coadă pentru Democrație? Ne dăm întâlnire joi, de la ora 12:00 la sediul CCR (Palatul Parlamentului, Intrarea B1, Bucureşti, Calea 13 Septembrie nr. 2, sector 5), în încercarea de a salva democrația.

Am cercetat în amănunt ce instrumente democratice ne stau la dispoziție pentru a combate modificările Codului de Procedură Penală.

Amicus Curiae (prieten al curții) este o intervenție scrisă, pe care oricine o poate adresa Curții Constituționale. Prin acest instrument juridic, le putem solicita să verifice constituționalitatea legilor în dezbatere. Am redactat o astfel de intervenție în colaborare cu specialiști în drept.

Citește și: Procurorul Doru Țuluș face ANUNȚUL care schimbă jocurile pentru șefia DNA

Sute de persoane au trimis deja prin fax sau poștă textul Amicus Curiae. (Am aflat că faxul de la CCR a rămas vineri fără toner). Ne-am propus să facem mai mult decât atât. Mergem să depunem și personal documentul la sediul Instituției.

Va fi pentru prima dată când se face coadă la ușa CCR, haide să ne asigurăm că o să fie una lungă de tot.

Accesează linkul de mai jos, printează textul Amicus Curiae și trimite-l prin poștă sau fax. Dacă ai timp, haide să-l depunem personal la sediul CCR de la parlament.

https://www.declic.ro/stiri/amicus-curiae

P.S. Nu contează dacă te numeri prin cei ce au trimis deja Amicus Curiae spre CCR. Nu se întâmplă nimic rău dacă-l depunem de două ori. Haide cu dosarul în mână la CCR și cere-le celor de la Curtea Constituțională să ia în considerare argumentele unui grup de oameni care cred că merită să stai la coadă pentru a salva democrația", anunță cei de la Declic.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.