Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Demnitarii care vor salarii marite, invitati sa priveasca harta saraciei de un eroparlamentar

saracie

Scandalul salariilor demnitarilor a acaparat atentia publica si a fost amplu comentat. Un europarlamentar vine cu o abordare inedita, le recomanda celor care vor sa isi mareasca pensiile si salariile sa priveasca harta saraciei din Romania si apoi sa se gandeasca mai bine daca e oportun ca maririle salariale sa inceapa de la inaltii demnitari.

Europarlamentarul Catalin Ivan nu neaga faptul ca demnitarii ar merita salarii mai mari, dar considera ca acestia ar trebui intai sa asigure un nivel de trai mai bun cetatenilor.

"Cateva cuvinte despre salariile marite ale demnitarilor. Dezbaterea in sine de zilele acestea este una care nu face cinste absolut niciunui politician, indifierent de partidul politic din care face parte. Spun asta pentru ca, desi Iohannis, Ponta si Oprea se acuza reciproc de minciuna, nici din PNL nu am auzit vreo voce hotarata impotriva acestor mariri.

Incerc sa-mi dau seama ce este in mintea romanilor care traiesc de astazi pe maine din salarii de mizerie, obtinute greu, cu munca multa, in conditii de munca greu de inchipuit in alte tari europene. Dar in mintea pensionarilor care privesc neputinciosi cum alesii tarii sau, mai bine zis, privilegiatii tarii isi dau pensii speciale in timp ce pensia lor nu le ajunge de la o luna la alta pentru medicamente si intretinere.

Gresit este si argumentul initial care a stat la baza acestor mariri, cat si momentul ales pentru aceste mariri. A fi demnitar este o optiune. Nu a obligat nimeni pe nimeni sa fie nici presedinte, nici prim ministru, nici sef de camera. Este in primul rand o onoare si apoi o mare responsabilitate. Sigur ca ar merita salarii mai mari. Aceasta ar trebui sa fie insa o consecinta a bunei performante care ar trebui sa se reflecte in nivelul de trai al populatiei. Mai intai ar trebui sa fie grija pentru locuri de munca bine platite, pentru pensii care sa asigure un trai decent celor care au platit de-a lungul vietii pensiile celor de dinaintea lor si apoi, sigur se poate discuta si despre remunerarea demnitarilor.

Ma intereseaza foarte putin cine minte mai mult si cine mai putin, cert este ca sunt cu totii de acord ca aceasta marire sa se faca acum, iar asta nu poate fi decat o sfidare. Le recomand sa priveasca inca o data, daca au facut-o vreodata, harta saraciei in Romania, si apoi sa calculeze nivelul salariilor demnitarilor acestei tari si sa decida daca este oportun sau nu sa aprobam pensii speciale pentru parlamentari", a scris Catalin Ivan pe pagina sa de Facebook.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.