Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Democrații americani, campanie electorală prin promovarea morții - Kamala Harris, vizită într-o clinică de avorturi

Adam Bettcher / AP / Profimedia
kamala harris avort

Vicepreşedinta Statelor Unite, Kamala Harris, va vizita joi o clinică din Minnesota, în nordul SUA, care efectuează întreruperi de sarcină, a anunţat Casa Alba, o premieră, potrivit presei americane, relatează AFP şi Reuters.

Kamala Harris conduce din ianuarie un turneu naţional dedicat apărării dreptului la avort, o temă pe care democraţii vor să o plaseze în centrul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale din SUA din noiembrie.

Este pentru prima dată când un preşedinte sau un vicepreşedinte american vizitează o clinică care practică întreruperea voluntară a sarcinii, potrivit presei americane.

În timpul vizitei sale de joi, Kamala Harris se va concentra, potrivit Casei Albe, pe evidenţierea impactului "interdicţiilor extreme asupra avortului" instituite în multe state conservatoare după ce Curtea Supremă a SUA a revenit, în iunie 2022, asupra acestui drept constituţional, lăsând în sarcina statelor să legifereze asupra acestui aspect.

Avorturile în SUA, între interdicție totală și permisiune până în ultimul moment

După hotărârea Curţii Supreme, în total circa 20 de state americane au interzis sau au limitat sever întreruperea voluntară a sarcinii.

Donald Trump, candidatul republican la alegerile prezidenţiale din noiembrie, s-a declarat "mândru" că a contribuit la anularea jurisprudenţei. Kamala Harris, o figură centrală a taberei lui Biden în această problemă, intenţionează să folosească această declaraţie a magnatului în vârstă de 77 de ani împotriva sa.

Avortul rămâne un subiect sensibil în Statele Unite, unde sondajele arată că majoritatea americanilor sunt în prezent în favoarea dreptului la avort. Acest lucru i-a permis lui Joe Biden să evite o înfrângere usturătoare la alegerile legislative de mijloc de mandat din toamna anului 2022, iar tabăra democrată speră că va beneficia de acelaşi elan în noiembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.