Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Democrații americani au votat împotriva legii care impune îngrijiri medicale pentru copiii născuți vii după o tentativă de avort

cdn.dnaindia.com
avort

Aproape toți democrații din Camera Reprezentanților au votat miercuri împotriva unei legi care ar impune acordarea imediată de îngrijiri medicale pentru copiii care se nasc vii după o încercare de avort, transmite Fox News.

Camera a adoptat Legea privind protecția supraviețuitorilor născuți vii în urma unui avort, care spune că orice copil născut viu după o tentativă de avort este o "persoană juridică în toate scopurile prevăzute de legile Statelor Unite". Medicii ar fi obligați să îngrijească acei copii așa cum un "practician de sănătate rezonabil de diligent și conștiincios ar acorda oricărui alt copil născut viu".

Proiectul de lege a trecut cu 220-210, iar toate cele 210 voturi "împotrivă" au venit de la democrați. Doar un singur democrat a votat pentru proiectul de lege - reprezentantul Henry Cuellar din Texas - și un alt democrat, reprezentantul Vicente Gonzalez din Texas, a votat "prezent".

În urma acestui nivel de îngrijire, medicii ar fi obligați să interneze acei bebeluși într-un spital pentru îngrijiri suplimentare. Orice încălcare a acestui standard ar duce la amenzi și închisoare de până la cinci ani, sau ambele.

Republicanii au susținut în sală că comentariile fostului guvernator democrat al Virginiei, Ralph Northam, sunt un exemplu de ce legea trebuie clarificată pentru a proteja nou-născuții care supraviețuiesc avorturilor. Northam vorbea despre avorturile din al treilea trimestru și părea să indice sprijinul pentru nașterea bebelușilor care ar putea fi încă în viață înainte de a le lua viața în afara uterului.

"Știm cu toții că în 2019, guvernatorul de atunci al statului Virginia, Northam, a declarat acest lucru: 'Bebelușul ar fi adus pe lume, copilul ar fi menținut confortabil, copilul ar fi resuscitat dacă asta este ceea ce doresc mama și familia, iar apoi ar urma o discuție între medici și mamă'", a declarat reprezentantul Jim Jordan, republican din Ohio.

"Atitudinea cavaleristă pe care a afișat-o față de viața umană este pur și simplu greșită", a spus Jordan. "Este simplu. Bebelușii născuți vii în urma unui avort sunt copii, sunt copii. Toți nou-născuții merită același nivel de îngrijire".

Cu toate acestea, democrații au respins proiectul de lege în proporție covârșitoare. Unii, cum ar fi reprezentantul Jerry Nadler, D-N.Y., au susținut că proiectul de lege ar stabili noi cerințe care ar "interfera direct cu judecata medicală a medicilor și ar dicta un standard medical de îngrijire care ar putea să nu fie adecvat în toate circumstanțele".

El și alți democrați au spus că cerința de a duce în cele din urmă copiii care supraviețuiesc avortului la un spital ar putea să nu fie în interesul familiei.

Alți câțiva au respins scopul declarat al republicanilor de a aduce în discuție proiectul de lege și au acuzat republicanii că încearcă să scoată avortul în afara legii, deși proiectul de lege nu impune nicio nouă limită asupra avortului.

"Știm cu toții despre ce este vorba. Nu este vorba despre protecția copiilor nou-născuți. Este vorba despre control", a declarat reprezentanta Sydney Kamlager-Dove, D-Calif. "Este vorba despre interzicerea avortului la nivel național, pe care republicanii tânjesc să o promulge de când a fost răsturnat cazul Roe vs. Wade".

Liderul minorității din Camera Reprezentanților, Hakeem Jeffries, D-N.Y., i-a acuzat pe republicani că au adus în discuție proiectul de lege "ca parte a marșului vostru de a incrimina îngrijirea avortului, de a impune o interdicție la nivel național, de a pune în mișcare sarcini impuse de guvern".

Reprezentanta Suzanne Bonamici, democrată din Oregon, a catalogat, de asemenea, proiectul de lege drept o încercare de a interzice avortul și a spus că este "extremist, periculos și inutil".

Reprezentanta Mary Scanlon, D-Pa, a declarat că se opune "încercării grotești a Partidului Republican de a politiza îngrijirea avortului și de a incrimina medicii".

Unii democrați au declarat că proiectul de lege este inutil, deoarece este deja ilegală uciderea nou-născuților, dar republicanii i-au acuzat pe democrați că se opun legislației pentru a promova agenda lor radicală de avort la cerere.

"Luarea vieții copiilor nenăscuți până la ziua lor de naștere și apoi, așa cum a subliniat guvernatorul Northam, chiar și după aceea", a spus Jordan. "Vrem să ne asigurăm că partea cu "chiar și după aceea" nu se va întâmpla niciodată".

"Mi se pare absurd, mi se pare de neconceput ca acest lucru să fie o chestiune de discuție în acest organism, că nu vom acorda ajutor medical celui mai nevinovat dintre noi, un copil nenăscut care se naște viu după cele mai traumatizante circumstanțe posibile", a spus. Reprezentantul Derrick Van Orden, republican din Wisconsin, a declarat că nu a fost de acord cu această propunere.

"Aici nu este vorba despre accesul unei femei la avort", a spus el. "Este vorba despre sfințenia vieții și despre demnitatea de bază a unui copil uman".

Adoptarea proiectului de lege de către Cameră îl trimite la Senatul controlat de democrați, care este puțin probabil să acționeze în acest sens.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.