Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Demonstraţii de amploare în Algeria: Mii de studenţi cer în stradă înlăturarea de la putere a celor care au servit regimul Abdelaziz Bouteflika

BBC
Algeria proteste

Numeroşi studenţi manifestează marţi la Alger şi în alte oraşe universitare din Algeria pentru a cere plecarea de la putere a ''hoţilor'' şi a ''trădătorilor'' care au legături cu regimul preşedintelui demis Abdelaziz Bouteflika, relatează AFP, potrivit agerpres.ro.

În centrul capitalei, mai multe mii de studenţi, strânşi în faţa Poştei Mari, instituţie devenită punct de adunare pentru manifestaţiile din capitala algeriană, au reuşit să treacă, fără violenţă, de mai multe cordoane ale poliţiştilor pentru a ajunge la sediul Adunării Populare Naţionale (ANP, camera inferioară a parlamentului).

Citește și: Monica Macovei la tunuri! Dragnea și Tăriceanu nimiciți de fostul ministru al Justiției

''Aţi jefuit ţara, hoţilor !'', strigau într-un singur glas, în direcţia APN, manifestanţii, care protestează în toate zilele de marţi de la debutul, pe 22 februarie, a unei mişcări în Algeria de contestare inedită a regimului.

''FLN, trădători !'', se putea auzi de asemenea din rândul protestarilor, cu referire la Frontul de Eliberare Naţională, fost partid unic ce domină viaţa politică de la independenţă şi prezidat de către Abdelaziz Bouteflika, constrâns să demisioneze pe 2 aprilie, după 20 de ani la conducerea statului, de către mişcarea de contestare.

Citește și: Traian Băsescu încearcă să-i dea lovitura de grație lui Liviu Dragnea! Mutare dură

Studenţii, în cea mai mare parte purtând drapelul naţional, cereau de asemenea ''un stat civil, nu unul militar''.

De la demisia preşedintelui Bouteflika, armata, care a avut un rol decisiv în plecarea sa, a revenit în centrul mizei politice şi şeful statului său major, generalul Ahmed Gaid Salah, fidel timp de 15 ani şefului statului demis, este de facto noul ''om forte'' al ţării.

Citește și: EXCLUSIV Afacerea soției lui Mihai Gâdea a explodat! Lovitura dată de Agatha Kundri – Profitul s-a triplat

Plecarea lui Bouteflika de la putere nu a atenuat mişcarea de contestare, care cere plecarea sistemului de la putere în ansamblul său şi refuză ca aparatul lăsat în urma lui să organizeze pe 4 iulie scrutinul pentru alegerea succesorului său.

Potrivit site-ului de informaţii RSA, studenţii au defilat şi în alte oraşe ale ţării, îndeosebi în Constantine (nord-est), cel de-al treilea oraş ca mărime, Bejaia şi Bouira, în regiunea Kabylie (nord).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.