Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Denis Monastârski, noul ministru de interne din Ucraina își propune să combată criminalitatea organizată şi corupţia

coruptie

Rada Supremă a Ucrainei (parlamentul unicameral) a aprobat vineri desemnarea lui Denis Monastârski în funcţia de ministru de interne, noul titular angajându-se să combată criminalitatea organizată şi corupţia, transmite Reuters.

De formaţie avocat, Monastârski (41 de ani) a fost preferat de preşedintele Volodimir Zelenski pentru a ocupa funcţia de ministru de interne, rămasă vacantă după demisia lui Arsen Avakov.

Noul ministru a condus în ultimii doi ani comisia parlamentară pentru aplicarea legii, scrie Agerpres.ro.

El a declarat în faţa parlamentului că obiectivele sale ca ministru de interne vor fi combaterea criminalităţii organizate şi a corupţiei, dar şi înlocuirea oficialităţilor corupte din rândul forţelor de poliţie.

''Voi lupta fără milă contra celor care, încălcând jurământul depus, îşi folosesc atribuţiile în scopul propriei îmbogăţiri şi încalcă drepturile poporului'', a promis Denis Monastârski în faţa parlamentarilor de la Kiev.

Joi, forul legislativ a acceptat demisia ministrului de interne Arsen Avakov, din 2014 în funcţie şi considerat unul dintre cei mai influenţi oameni politici din ţară.

Demisia lui Avakov a fost aprobată cu 291 de voturi pentru, şapte împotrivă şi 17 abţineri, dintr-un total de 351 de deputaţi înregistraţi.

Fostul ministru şi-a anunţat demisia cu trei zile în urmă, fără a preciza motivele deciziei sale.

Totuşi, deputaţi ai partidului de guvernământ au sugerat că la mijloc ar fi eşecul anchetei cu privire la elucidarea circumstanţelor asasinării jurnalistului Pavel Şeremet, de origine din Belarus, care lucra pentru media de la Kiev. Acesta şi-a pierdut viaţa în 2016 în urma exploziei unei bombe ce fusese amplasată sub maşina sa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.