Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dennis Rodman, cel mai bun prieten american al lui Kim Jong-Un, vorbește despre BUTONUL NUCLEAR: Mesaj pentru omenire

Dennis Rodman

Ameninţările cu războiul între Coreea de Nord şi Statele Unite sunt un ”spectacol”, iar ”nimeni nu stă cu degetul pe butonul” nuclear, a dat asigurări marţi pentru AFP fostul baschetbalist american Dennis Rodman, care se prezintă atât ca un prieten al lui Kim Jong-un, cât şi al lui Donald Trump.

În trecere prin Beijing, unde aşteaptă un ipotetic permis special pentru a se duce din nou la Phenian, excentricul fost star al Chicago Bulls spune că speră să poată ”reduce presunea” între cele două ţări, ai căror lideri se ameninţă reciproc cu războiul şi cu anihilarea nucleară.

Citește și: Neașteptat! Hagi are, la Viitorul, un jucător mai BOGAT decât el! Cine este fotbalistul și ce afacere are familia sa

Pentru a face acest lucru, el îşi propune să organizeze un meci de baschet la Beijing între nord-coreeni şi jucători veniţi din teritoriul american Guam, o insulă de la Pacific situată în apropiere, pe care Phenianul a ameninţat-o cu o salvă de rachete, scrie news.ro.

În contextul în care liderul nord-coreean este un împătimit al baschetului, o asemenea întâlnire ar arata că nu există ”vreo ură” între cele două ţări, spune fosta glorie a baschetului american.

Citește și: MAI face un apel pentru polițistul lovit cu sabia în cap de un interlop! Solicitarea reprezentanților Ministerului Afacerilor Interne

Dennis Rodman ar fi, potrivit anturajului său, singura persoană din lume care este prietenă în acelaşi timp cu Kim Jong-un şi cu preşedintele american Donald Trump. El a participat, pe când acesta din urmă era animator de reality show, la emisiunea "The Celebrity Apprentice".

Cei doi lideri ”sunt acelaşi gen de om”, notează fostul baschetbalist. ”Adoră controlul”.

Citește și: Gabriela Firea a fost „UMBRA” lui Mugur Isărescu! Ce funcții a avut actualul primar al Capitalei pe vremea când șeful BNR era prim-ministru

Dennis Rodman a fost cel puţin de cinci ori la Phenian.

În ultima sa vizită, în iunie, el nu a fost primit de Kim Jong-un, însă s-a întâlnit pe îndelete cu el în precedentele vizite.

Liderul nord-coreean şi starul baschetului au cântat rock'n'roll, au ”fumat trabuc” şi, bineînţeles, au jucat baschet, deoarece Kim ”trăieşte şi respiră pentru baschet”, dă asigurări Rodman.

Citește și: Lia Olguța Vasilescu dă sfoară-n țară! Anunț de ULTIMĂ ORĂ referitor la salarii

”UN TIP DIN SECOLUL AL XXI-LEA”

Cel mai puternic om de la Phenian şi-a luat prietenul pe insula sa şi în staţiunea sa de schi şi i-a dat voie să o ţină pe fiica sa, un bebeluş pe atunci, în braţe.

Kim Jong-un ”este un tip din secolul al XXI-lea” care este obligat să meargă pe linia trasată de ”tirani” ca tatăl său şi bunicul său, analizează baschetbalistul.

Citește și: Euro SPERIE din nou leul! Creștere FURTUNOASĂ – cursurile pieței valutare

”I-ar plăcea probabil să facă multe lucruri pozitive, (dar) structura sistemului nu-i permite (...). El vrea să declanşeze acest declic, care i-ar permite poporului său să fie mai liber”, spune el.

Coreea de Nord, pe care Kim o conduce cu o mână de fier, şi-a accelerat programul nuclear şi balistic, multiplicându-şi testele şi tirurile de rachete cu obiectivul de a fi în măsură să comită un atac pe întregul teritoriu continental al Statelor Unite.

Citește și: România, în „bătaia puștii” scumpirilor! Cu cât va fi mai scumpă electricitatea de la 1 ianuarie

Washingtonul a reînscris în noiembrie Nordul pe lista sa neagră a ”statelor care susţin terorismul”, evocând ”asainate în teritoriu străin”.

Seulul a acuzat Phenianul că s-a implicat în asasinarea, în februarie, în Malaysia, a fratelui vitreg în exil al lui Kim Jong-un, Kim Jong-nam, foarte critic la adresa regimului.

Citește și: Lovitură pentru jumătate din personalul acestei instituții, ce are sute de angajați! Cu cât le va scădea oamenilor salariul de la 1 ianuarie 2018 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.