Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Denny Laine, cofondator al trupei Wings alături de Paul McCartney, a murit la vârsta de 79 de ani

zi-de-zi.ro
lumanare

Chitaristul britanic Denny Laine, cofondator al trupei The Moody Blues în anii 1960 şi al formaţiei Wings, alături de soţii Paul şi Linda McCartney, după destrămarea trupei The Beatles, a murit marţi la vârsta de 79 de ani, a anunţat soţia acestuia, Elizabeth Hines, informează AFP, informează Agerpres.

Pe contul de Instagram al soţului ei, Hines a făcut public decesul muzicianului din cauza unei boli pulmonare, o "pneumopatie interstiţială imprevizibilă şi agresivă".

"Am fost la căpătâiul lui, ţinându-l de mână, în timp ce îi cântam melodiile preferate de Crăciun (...) în timp ce se afla, săptămâna trecută, la terapie intensivă", a scris ea, publicând o fotografie alături de soţul ei.

Pe Instagram, Paul McCartney s-a declarat "foarte întristat de aflarea veştii despre moartea (fostului său) coleg de trupă" din Wings, formată în 1971 cu soţia sa, Linda McCartney, după separarea The Beatles în 1970.

McCartney l-a descris pe Laine drept un "un cântăreţ şi un chitarist excepţional' şi şi-a amintit că a compus împreună cu acesta hitul lor mondial din 1977 "Mull of Kintyre".

"Ne îndepărtasem, dar în ultimii ani ne-am reconectat şi am împărtăşit amintiri", a scris faimosul cântăreţ britanic în vârstă de 81 de ani.

Cel mai cunoscut album al trupei Wings, care s-a aflat pe primele locuri în topurile din Marea Britanie şi SUA, a fost "Band on the Run" din 1973. Trupa a rezistat până în 1981.

Denny Laine s-a născut în octombrie 1944 la Birmingham, în Anglia, sub numele de Brian Hines, şi se spune că a început să cânte la chitară la o vârstă foarte fragedă, influenţat de Chuck Berry şi de Django Reinhardt.

A fondat The Moody Blues în 1964 împreună cu pianistul Mike Pinder, o trupă de rock progresiv şi psihedelic încă activă oficial, deşi majoritatea membrilor săi iniţiali au decedat.

Paul McCartney a evocat pe Instagram "excelentele amintiri din timpul petrecut (cu) Denny când cei de la The Beatles erau în turneu cu The Moody Blues", trupă pe care Laine a părăsit-o în 1965, după albumul de debut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.