Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Denunț la DNA depus de Emanuel Ungureanu (USR): 'E un focar de corupţie!'

emanuel ungureanu

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a anunţat, miercuri, că a depus un denunţ la DNA cu privire la fapte de abuz în serviciu care ar fi fost comise la Institutul Naţional de Recuperare Medicină Fizică şi Balneoclimatologie din Bucureşti, acuzând că în cadrul acestei instituţii există "un focar de corupţie", inforemază Agerpres.

"Vă anunţ că la Institutul Naţional de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneoclimatologie din Bucureşti avem un focar de corupţie, mai multe fapte de abuz în serviciu şi veritabile clanuri care conduc acest spital. Acum câteva zile am depus la DNA, mai exact în 26 octombrie, un denunţ cu privire la fapte de abuz în serviciu care ar fi fost comise de fostul manager Augustin Dima în legătură cu angajarea şi promovarea fostului şef la auditul din Ministerul Sănătăţii pe nume Mihai Constantinescu. Acest domn Constantinescu a fost şef Birou audit public până ce a fost declarat incompatibil de către ANI printr-o hotărâre din 26 ianuarie 2022. Deşi, conform acestei decizii, acesta nu mai avea voie să ocupe nicio funcţie într-o instituţie medicală din România a fost adus la acest institut din Bucureşti cu încălcarea legii. Mai mult decât atât, acesta a fost încadrat într-un compartiment care nu există în regulamentul de organizare şi funcţionare", a afirmat Ungureanu, într-o conferinţă de presă, la Parlament.

Potrivit deputatului USR, în institut există "o încrengătură de rudenii", dând ca exemplu un şofer care şi-a angajat soţia, cumnata şi fiul. "Toate aceste informaţii pe care le-am depus eu la DNA în 26 octombrie ar fi trebuit să fie depuse de ministrul Sănătăţii, de domnul Rafila. Marea întrebare pentru mine este de ce nu a depus domnul Rafila la DNA denunţ cu privire la aceste fapte grave de corupţie şi de conflicte interese, în condiţiile în care era abilitat să facă asta şi fusese informat direct din spital că acolo se produc fapte grave de corupţie", a completat Emanuel Ungureanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.