Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Denuntul lui Tender impotriva Alinei Bica. Ce i-a cerut sotul acestia omului de afaceri

tender adevarul

Denuntul omului de afaceri Ovidiu Tender pare sa fie o proba de baza in noul dosar instrumentat impotriva Alinei Bica. In motivarea arestarii sale preventive ICCJ reda parti din denuntul acestuia.

Tender le-a marturisit procurorilor ca a fost obligat sa il angajeze pe consilierul Alinei Bica - Florin Mihailescu - pentru a fi sustinut de Alina BIca in vederea obtinerii unei solutii favorabile in dosarul Carom.

Pe langa foloasele materiale si alte avantaje oferite lui Mihailescu, Tender a fost nevoit sa vanda si pachetul majoritar de actiuni la  UPRUC Făgăraş, la cererea sotului Alinei Bica si a conilierului acesteia. Preţul cesiunii impus a fost de 3,2 milioane euro, din care suma de 1 milion de euro trebuia să fie în cash, nefiind înregistrată în contabilitate.

În motivare se mai vorbeşte de un martor din dosar, Dan Vasile, "aflat în relaţii de prietenie cu familia Alinei Bica, mai exact cu soţul acesteia", care a arătat că a cumpărat acţiunile la UPRUC CTR SA, după ce i-a fost virată suma de 3,5 milioane de euro dintr-un cont din Rusia într-un cont al său din Austria.

Martorul Dan Vasile, notează judecătorul, susţine că preluarea pachetului majoritar de acţiuni de la S.C. UPRUC CTR SA a fost făcută pentru Horia Enciu, care mai încercase să achiziţioneze acţiuni la acea societate, însă nu reuşise.

"Atunci, la iniţiativa domnului director Bica Dorin şi a domnului Enciu, am mers eu şi am făcut demersurile în vederea achiziţionării pachetului majoritar de acţiuni, cu precizarea că eu nu aveam bani să cumpăr acel pachet, dar aveam suport financiar de la domnul Horia Enciu care a plătit atât înfiinţarea firmei ca şi capital social, cât şi ratele pentru pachetul de acţiuni până la acest moment", spune Dan Vasile în declaraţia citată în motivare, potrivit Mediafax.

sursa foto: adevarul.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.