Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Depardieu: ”În Belarus am văzut democrație și oameni fericiți”

Actorul francez Gerard Depardieu, care a primit în anul 2013 cetăţenia rusă, a declarat, într-un interviu acordat televiziunii publice din Belarus, că această ţară îi aminteşte de o 'Franţă pe care am avut-o şi am pierdut-o', elogiind totodată legea 'împotriva lenei' adoptată de autorităţile de la Minsk, relatează luni agenţia EFE. 

'În Franţa există milioane de şomeri, ţăranii trăiesc din subvenţii (...) şi nu au nevoie să muncească, dar în Belarus oamenii care nu muncesc trebuie să plătească o amendă. (...) Acesta este un semn de democraţie', a apreciat Depardieu, care a vizitat săptămâna trecută Belarusul, la invitaţia preşedintelui Alexandr Lukaşenko. Legea la care el a făcut referire a fost adoptată în luna aprilie şi prevede un impozit 'pe lene' ce este perceput tuturor cetăţenilor din Belarus care nu muncesc, deşi sunt apţi de muncă, pentru a-i stimula astfel să-şi caute de lucru. 

Pe de altă parte, actorul francez s-a arătat încântat de frumuseţea ţării vizitate, el remarcând curăţenia şi străzile largi, dar şi faptul că pe străzi 'nu se văd beţivi, iar fetele se pot întoarce acasă seara târziu în deplină siguranţă'. Belarus 'este la fel ca Elveţia, lipsesc doar vacile elveţiene', a subliniat faimosul actor, care a decis să renunţe la cetăţenia franceză şi s-a stabilit în Rusia, invocând faptul că în Franţa trebuie să plătească impozite prea mari. 

Depardieu a asigurat în continuare că, spre deosebire de Franţa din prezent, în Belarus a văzut 'oameni foarte fericiţi'. În Franţa 'înainte era bine, dar acum este un dezastru, mai rău ca în Grecia', a susţinut el, spunând apoi că nu vrea să mai vorbească despre ţara sa natală pentru că riscă să cadă în 'melancolie'. 

Cât despre preşedintele Lukaşeko, cel care l-a învăţat în timpul vizitei să cosească fân pe un câmp al reşedinţei sale din apropiere de Minsk, Depardieu l-a caracterizat drept 'un om extraordinar de inteligent', foarte bine informat despre politica internaţională şi care poate fi considerat 'patriarhul unei mari familii'.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.