Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Departamentul Apărării anunță vremuri apocaliptice: Schimbările climatice vor spori conflictele pentru apă și hrană

Facebook
ceas apocalipsa

Schimbările climatice reprezintă o amenințare serioasă la adresa operațiunilor militare americane și vor fi surse de conflicte politice globale, a scris Departamentul Apărării în noul său plan de adaptare la schimbările climatice prezentat în această săptămână, conform CNBC.

Lipsa apei ar putea deveni o sursă principală de fricțiune sau de conflict între trupele americane din străinătate și țările în care se află acestea, a avertizat Departamentul. Instituția se așteaptă, de asemenea, ca eforturile politice de atenuare a penuriei de alimente și apă să aibă ca rezultat atacuri teroriste și cibernetice mai frecvente din partea unor terți.

Evenimentele meteorologice extreme agravate de schimbările climatice, inclusiv secetele, furtunile și inundațiile, au costat deja Departamentul miliarde de dolari, potrivit planului. O creștere a evenimentelor meteorologice extreme va deteriora bazele militare, va degrada capacitățile misiunilor și va pune în pericol militarii.

Țările antrenate în conflicte sunt disproporționat de vulnerabile la schimbările climatice. Mai mult de o duzină de națiuni vulnerabile la încălzirea globală sunt, de asemenea, angajate în conflicte, potrivit unui indice realizat de Notre Dame Global Adaptation Initiative. Această combinație agravează insecuritatea alimentară și economică și slăbește capacitatea guvernelor de a oferi sprijin, a declarat Comitetul Internațional al Crucii Roșii într-un raport recent.

Departamentul Apărării s-a numărat printre cele 20 de agenții federale care au dezvăluit săptămâna aceasta planuri de adaptare la schimbările climatice, care dezvăluie cele mai mari amenințări pe care încălzirea globală le reprezintă pentru operațiunile și instalațiile lor și sugerează cum ar putea să le facă față.

Președintele Joe Biden, la scurt timp după preluarea mandatului, a acordat agențiilor patru luni pentru a pregăti planurile ca parte a unei abordări la nivelul întregului guvern pentru combaterea schimbărilor climatice. Printre temele principale ale planurilor se numără protejarea lucrătorilor de fenomenele de căldură extremă și creșterea rezistenței lanțurilor de aprovizionare la fenomene meteorologice extreme.

Schimbările climatice au făcut ca siguranța trupelor să devină o preocupare majoră. Cel puțin 17 soldați au murit din cauza expunerii la căldură în timpul antrenamentelor în bazele militare americane începând din 2008, potrivit Pentagonului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.