Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Departamentul de Justiție al SUA a cerut Congresului să îi permită confiscarea activelor Rusiei în favoarea Ucrainei

U.S. Department of State / Facebook
Departamentul de Stat

Departamentul de Justiție al SUA cere parlamentarilor americani să permită confiscarea activelor rusești în favoarea Ucrainei, se precizează în textul publicat marţi al discursului introductiv al lui Andrew Adams, șeful grupului de lucru al Departamentului de Justiție privind identificarea și sechestrarea activelor rusești obținute, în opinia autorităților americane, pe căi ilegale, sau care sunt supuse restricțiilor Washingtonului, introduse împotriva Moscovei ca urmare a situației din jurul Ucrainei, anunță Rador.

Andrew Adamas a vorbit în timpul audierilor în Comitetul bancar al Senatului Congresului SUA. Este vorba despre o inițiativă care "să permită transferul către Ucraina a veniturilor obţinute din bunurile confiscate" ale oamenilor de afaceri ruși "pentru a compensa prejudiciul cauzat de agresiunea rusă", a argumentat Adams, potrivit Tass.

Potrivit versiunii acestuia, o astfel de posibilitate "va extinde resursele și mijloacele Departamentului de Justiție" în cazul "utilizarii fondurilor confiscate pentru compensarea prejudiciului cauzat Ucrainei". După cum a explicat liderul grupului, acordarea acestui tip de autoritate necesită modificări la numeroase legi americane care reglementează utilizarea bunurilor confiscate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.